- hirdetés -

Az orosházi Könd utcai Óvoda robotika csoportja Liszkai Anikó óvónő vezetésével a napokban meglátogatta a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium robotika termét. A robotok megismerése mellett kipróbáltak különböző 3D-s eszközöket, mint például a VR-szemüveg, a 3D nyomtató és a szkenner. A csoport dinamizmusa és érdeklődése egy jó hangulatú programot eredményezett, ami természetesen egy visszahívással zárult.

Az intézmény informatika tanára és a Németh Imre Alapítvány elnöke, Mészáros Melinda elmondta, hogy Liszkai Anikó kereste meg őket azzal, hogy szeretnék megnézni a robotikás nagy csoporttal a robotika termüket és eszközeiket, találkozni a diákokkal, megnézni, hogy milyen munkát végeznek.

– Nyugodtan mondhatjuk, hogy nagyon élvezték a látogatást és fantasztikus élményekkel gazdagodtak. Kipróbáltak minden eszközt, a 3D szemüveg segítségével sárkányt simogathattak, megnézték az asztalunkat, amin a megépített robotokat szoktuk irányítani, kipróbálták a 3D szkennert, valamint kaptak nyomtatott 3D-s tárgyakat is. A kirakott legóból egyből elkezdtek építeni olyan tárgyakat, amiket az óvodában szoktak. Nemcsak ők, hanem a segédkező diákjaink is nagyon élvezték a programot – mesélte.

Liszkai Anikó hozzátette, hogy már 5 éve vezeti az óvoda robotikával is foglalkozó csoportjait, ahol különböző készletek és applikációk kezelését tanulják meg a gyerekek már ennyi idős korukban. A találkozó során is látszódott, hogy nem ismeretlen számukra ez a világ. A most kialakult kapcsolatot mindenképpen folytatni szeretnék, ezért a program végeztével nem is maradt el a viszont meghívás, szeretnék megmutatni ők is, hogy miket építettek és készítettek az elmúlt időszakban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.