- hirdetés -

„Ezek a mai fiatalok”…Gyakran halljuk ezt az általában nem túl kedves, sokkal inkább ítélkező mondatot az idősebb korosztály tagjaitól, akik meg vannak győződve arról, hogy ez a generáció már csak a „telefonsimogatásban” találja meg a boldogságot. A helyi Interact Club tagjai bizonyítják, általánosítani nagy hiba. A Székács gimnazistáiból álló csapat azzal tölti szabadidejének nagy részét, hogy jótékonysági akciókat szervez, amelyek bevételéből két helyi egyesületet is támogat.

A helyi Rotary Club ifjúsági szervezetét, az orosházi Interact Clubot már bemutattuk olvasóinknak. A fiatalok most akcióba lendültek, a közelmúltban több jótékonysági akciót is megvalósítottak. Mindezt jó szándékból, önzetlenül. Szervezésükben a Main One Studio A Kulisszák mögött címen tartott előadást november 30-án az Orosházi Diáktanyán. Tóth B. Richárd és csapata sok-sok kulisszatitkot árult el a klipforgatással és a kaszkadőrmunkával kapcsolatban. Török Virág, a helyi Interact Club elnöke elmondta, az egész csapat és a közönség is azzal az érzéssel távozott, megérte eljönni. A jelképes bevételt, amely a belépőjegyekből folyt be, jótékony célja használják majd fel. A csapat a jövőben is szeretne több hasonló, fiataloknak szóló előadást szervezni.

Az interactosok az elmúlt hétvégén tartós élelmiszert gyűjtöttek a Tescóban, az akció ezen a hétvégén is folytatódik. A felajánlott lisztet, cukrot, konzerveket, étolajat stb. a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NOE) kapja majd meg.

– Pénteken délután, szombaton pedig egész nap töretlenül dolgoztunk egy jó cél érdekében. Minden képzeletünket felülmúlta az összegyűlt élelmiszerek mennyisége – fogalmazott Török Virág. – Bátran kijelenthetjük, hogy elfáradtunk, de egyben fel is töltődtünk, hisz olyan emberekkel találkozhattunk, akik szintén szeretnék mások napjait szebbé tenni.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy eddig már több mint hat teli bevásárlókocsival tudtuk a nagycsaládosokat támogatni. Ezen a hétvégén is kinn leszünk, az üzletbe betérő vásárlók találkozhatnak majd velünk a bejáratnál, illetve a kasszasoroson kívül is.

Benedek Szilvia, a NOE elnöke elmondta, nagyon meglepte, amikor Virág felhívta és megkérdezte, hozzájárul-e a gyűjtéshez.

– Hirtelen meg sem tudtam szólalni, hisz nem megszokott, hogy fiatalok karitatív céllal alakítsanak csoportot. Nagyon tisztelem őket a kezdeményezésükért, szívet melengető, hogy ezek a gimnazisták a tagjainkért fáradoznak. Nagyon hálás vagyok, hogy ránk gondoltak. Köszönetképp szeretnék majd szervezni egy találkozót, ahol az interactosok és a velük egykorú nagycsaládos gyerekeink megismerhetik egymást.

A pénteki és a szombati program tehát adott, de a jótékonykodó gyerekek vasárnap sem pihennek. Az Interact Club tagjaival minden adventi hétvégén találkozhatunk az Árpád-kertben, ahol forró teát és repoharat árulnak. A bevétel a Harangos Néptáncegyütteshez vándorol majd. Móricz Bencét, az együttes művészeti vezetőjét is megkérdeztük, hogyan fogadta a klub megkeresését.

– Az, hogy gimnazisták támogatnak minket, példaértékű, és mások számára is motiváló lehet. Szerintem szükség van arra, hogy a fiatal felnőttek lehetőséget kapjanak terveik, céljaik megvalósítására. Az, hogy minket választottak, hogy nekik fontos az az érték, a kultúra, amit mi képviselünk, jóleső érzéssel tölt el. Reméljük, meg tudjuk majd ezt hálálni nekik – fogalmazott Móricz Bence.

Aki tehát szeretné támogatni a helyi fiatalokból álló klub törekvéseit, az látogasson el a pénteki, illetve szombati nap során a Tescóba, és tegyen valamit az interactosok kocsijába, vagy keresse őket vasárnap a második gyertyagyújtáson!

Fotók: Orosházi Interact Club gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.