- hirdetés -

A napokban egy fontos mérföldkőhöz ért a Rotary Club Orosháza, hiszen újralapításuk 20. évfordulóját ünnepelték meg szombaton koszorúzással, ünnepi közgyűléssel és állófogadással, majd a Brigádnapló című film díszbemutatójával. A programon részt vettek a szervezet Interact Klubjának fiataljai is, akik egy héttel korábban országos konferencián is jártak.

Tavaly május 20-án olyan fiatalokat köszöntöttek a Székács József Evangélikus Iskola dísztermében, akik tevékenységükkel elő szeretnék segíteni a felmerülő problémák megoldását, javítani akarják az életminőséget, újabb barátokra tennének szert mind saját közösségükön belül, mind a nagyvilágban. A Rotary Club ifjúsági szervezete, azaz Interact Klubja alakult meg ekkor, a fiatalok pedig azóta is tevékenyen kivették a részüket az eseményekből.

Részt vettek a hétvégi ünnepségen, ahol a charter megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelték, pár nappal korábban pedig a következő, tehát a 2024/2025-ös évük elnöke, Nyári Zsófia és alelnöke, Stréling Zoé Kecskeméten vett részt a Pets/Sets országos konferencián.

– Pénteken (április 5-én) előadásokat hallhattunk, szombaton azonban már interaktívan, kisebb csoportokban problémákat vetettünk fel, majd kerestünk rájuk megoldásokat. A problémák között felmerült többek között a klubok közötti kommunikáció, a generációs különbségek és a közös programok is. Rengeteg ötlet, megoldás született, elősegítve a jövőbeli gördülékeny kapcsolat megteremtését és fenntartását. Sokat tanulhattunk, sok új tapasztalattal és barátsággal gazdagodtunk – számoltak be tapasztalataikról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.