- hirdetés -

Egy izgalmas, az egész épületre kiterjedő matematika versenyt szervezett Orosháza és a környék 7-8. osztályos diákjai számára a Táncsics Mihály Gimnázium. A december 6-án, az intézményben rendezett program során különböző játékos feladatokat kellett teljesíteniük, az utolsó állomás során pedig magát Táncsicsot kellett kiszabadítaniuk börtönéből a feladvány sikeres megoldásával.

Tavaly rendezték meg először a Szabadítsd ki Táncsicsot matematikai csapatversenyt a Táncsics Mihály Gimnáziumban, a program célja pedig az idei évre sem változott: lehetőséget adni a matematikát kedvelőknek a játékos megmérettetésre, a barátságok elmélyítésére és az iskola megismerésére.

A december 6-án megtartott 60 perces versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várták a város és a környék 7-8. osztályaiból.
– Ez egy olyan program, mely során az egész épületet végig tudják járni, QR-kódokon keresztül kapják meg a feladatokat és az előző feladat megoldása is kell ahhoz, hogy az aktuális következőt egyáltalán el tudják kezdeni. 10 állomást alakítottunk ki egyébként, valamint egy külön 11-iket, ami Táncsics börtöne és a feladat szerint ki kell őt szabadítaniuk onnan – ismertette a részleteket az esemény szervezője, a gimnázium pedagógusa Nagyné Dömötör Márta.

Amellett, hogy a Táncsics gimnáziumon belül is eljuthattak több helyre a még általános iskolás résztvevők, csapatépítő célja is volt a megmérettetésnek. Nagyné Dömötör Márta hozzátette, hogy a létszámra nem lehetett panasz, hiszen a bázisintézményi programra összesen 25 csapat nevezett, Békéscsabától Fábiánsebestyénen át egészen Nagyszénásig és természetesen az orosházi általános iskolákból is érkeztek diákok.

Díjazásban végül az első három helyezett csapat részesült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.