- hirdetés -

Hagyományteremtő Mikulás-napi ünnepséget rendezett az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája a dolgozóinak. Mint Németh Gabriella intézményvezető a rendezvényen elmondta, ritka, hogy a nyolc telephely valamennyi munkavállalója találkozik egymással, ezért is fontosak az ilyen kötetlen alkalmak.

A Könd utcai óvoda tornaterme ünnepi díszbe öltözött a rendezvényre, melynek fényét óvodások szavalata és a művészeti iskola diákjainak előadása emelte. Köszöntő beszédében Dávid Zoltán polgármester kifejezte a város köszönetét és háláját mindazért az áldozatos munkáért, amit az óvodai dolgozók a legkisebbekért végeznek nap nap után.

– Az év végéhez közeledve fontosnak tartottam városunk lakossága, különösképpen a kisgyermekes családok nevében tolmácsolni elismerésemet és köszönetemet az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája valamennyi dolgozója felé. Elmondtam az óvodapedagógusoknak, dajkáknak, pedagógiai asszisztenseknek és természetesen az intézményt töretlen lendülettel és tenni akarással irányító Németh Gabriella intézményvezető asszonynak, hogy mennyire hálásak vagyunk a kollektívának a gyermekekért végzett munkájukért – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester. – Gyönyörű ez a hivatás, hiszen gyermekekkel foglalkozni mindig felemelő és hálás feladat, sok szeretetet, kedvességet rejt magában ez a szakma – nyilatkozta a városvezető.

Németh Gabriella intézményvezető is a köszönet szavaival fordult kollégáihoz, mint fogalmazott, számtalan feladattal kellett megbirkózniuk, és sok munka vár rájuk a következő hónapokban is, ám a gyermekekért mindenkor megéri.

– Négyszázötven kisgyermek szakmailag kiváló ellátásáról gondoskodunk, munkánk eredményeképpen egészséges életvitelű, önálló, pozitív énképű, jó képességekkel rendelkező gyermekeket engedhetünk iskolába, büszke vagyok arra, hogy veletek dolgozhatom – emelte ki az intézményt 13 éve vezető Németh Gabriella, aki arra is rámutatott, hogy Orosháza Önkormányzata, mint fenntartó folyamatosan segíti az intézményben folyó nevelői munkát és a bérkiegészítésekkel nagyban hozzájárul a munkaerő megtartásához is.

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is törzsgárda jutalommal ismeri el a város december közepén azokat az önkormányzati intézményekben (így az önkormányzati óvodában is), illetve a polgármesteri hivatalban dolgozókat, akik évtizedek óta szolgálják választott hivatásuk keretein belül a várost. A törzsgárda jutalmakat jövő héten adják át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.