- hirdetés -

Pályaorientációs napot tartott november 25-én a Táncsics Gimnázium. Ennek keretében a kisgimnáziumi osztályok különböző helyszínekre látogattak el.

Az 5/8 és a 8/8 osztályok tanulói a tűzoltóságra és a mentőállomásra mentek. Vokanics Gergely segítségével a gyerekek bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapjaiba, munkájukba, illetve a tűzoltóautó berendezéseit is egytől egyig szemügyre vehették. Amellett, hogy sok mindent tanulhattak, látványos próbariasztásban is részük lehetett. A mentőállomáson a gyerekek először megnézhették a mentőautók berendezését, felszerelését, majd gyakorolhatták az újraélesztést az ambu fantomon, miközben minden kérdésükre szakszerű választ kaptak Ádók Roland és Kiss Csaba mentőápolóktól. 

A 6/8 és a 7/8 osztályok és a Fehér Kígyó Gyógyszertárban és a rendőrségen jártak. Dr. Herczegfalviné Dr. Abonyi Etelka, a patika tulajdonosa vezette körbe a diákokat, akik először a LED-falon vény nélkül kapható gyógyszereket „vásárolhatták”, majd a következő állomáson visszavételezték. Ezt követően megismerkedhettek a gyógyszereket szortírozó robottechnikával, illetve a krémek, kenőcsök készítésével, technikájával, eszközeivel. Meglepetésként megvendégelésben volt részük. 

A rendőrség épületét és a rendőrök munkáját Huszárik Zsolt rendőr zászlós mutatta be. A gyerekek ülhettek rendőrautóban, ahol megnézték a helyszínelő autó felszereléseit, gumibotot, bilincset. Ezt követően kipróbálták a fogdát, majd a pajzsot, a sisakot, és a vegyvédelmi maszkot is. Majd betekintettek az orosházi „NCIS” irodájába, ahol a nyomok rögzítése történik. Végül  kamerákon keresztül figyelhették meg a diákok a város különböző pontjait.

– Tanulóink nagyon jól érezték magukat és sok élménnyel tértek haza. Köszönjük szépen a lehetőséget és a kedves fogadtatást – írta beszámolójában az intézmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.