- hirdetés -

Még október elején hirdették ki a Spartan márkanagyköveti pályázatát, melyre a Spartan Training Group Orosháza vezetője, Szikszai Márk is beadta jelentkezését. A több, mint száz sportoló közül csak 15 embert jelöltek ki a nemes pozíció betöltésére, köztük Márkot is.

Az orosházi STG fiatal vezetője elmesélte, ahhoz, hogy valaki az Ambassador csapat tagja lehessen, egy többlépcsős kiválasztási folyamaton kell átesnie, mely során megfigyelik a versenyeken való részvételt, az ott elért eredményeket és az aktivitást. Fontos, hogy az illetőnek értenie, becsülnie kell a márkát, azonosulnia az üzenetével és stratégiájával.

– Én úgy gondolom, a Spartan nemcsak a sportról szól, hanem egy különleges életformáról, életvitelről is. Miután csatlakozol ehhez a világhoz, egyszer csak azt veszed észre, hogy bekebelez, teljes egészében megváltoztatja az életed, megtanít kilépni a komfortzónádból, melyet számos más területen is tudsz hasznosítani. Arra ösztönöz, hogy még jobb akarj lenni, egyre nagyobb kihívásokat akarsz teljesíteni – mesélte Márk.

A Spartan magyar nagyköveteinek a feladata hazánkban képviselni a márkát, népszerűsíteni az egészséges életformát, valamint támogatni a sportolókat a pályán és a mindennapokban.
– Tanácsokkal látjuk el az új versenyzőket, legyen szó a versenyfelkészülésről, az akadályok helyes technikával való leküzdéséről vagy éppen az étkezésről. Az utóbbi a teljesítményoptimalizálás szempontjából egy nagyon lényeges feladat, hiszen nem elég önmagában egy tökéletes edzésterv, mögötte ott kell lennie egy ugyanolyan kiválóan összeállított, tudatos étrendnek is – sorolta.

Hozzátette azt is, hogy meglepte a kinevezése, mert nem olyan régen csatlakozott ehhez a világhoz.

– Kicsit több mint két évvel ezelőtt, 2021 szeptemberében teljesítettem az első Sprint távomat, jövőre pedig már nagykövetként is képviselhetem az országomat a Spartan Ultra Világbajnokságon Franciaországban, melyre idén szeptemberben sikerült kvalifikálnom magam. Hosszú út áll még előttem, de úgy gondolom, hogy megfelelő akarattal és kitartással bármit elérhetünk. Röviden összefoglalva pedig: nekem nagyon fontos a Spartan közössége, épp ezért hatalmas örömmel tölt el, hogy viselhetem ezt a címet. Igyekszem becsülettel helyt állni és átadni másoknak a fizikai és mentális felkészüléssel kapcsolatos tapasztalataim – árulta el.

Egy országos gyűjtésre is szerette volna felhívni a figyelmet, mely a rászoruló gyermekek megsegítésére irányul. Idén a Fóti Gyermekotthon lakóinak a karácsonyát szeretnék szebbé tenni, melyhez a segítő szándékú orosháziak és környékbeliek is hozzá tudnának járulni. Ha bárki örömet szeretne okozni néhány jó minőségű sport- vagy tanszer adományozásával, Orosházán a Belvárosi Sport Centrumban (Thék Endre utca 2) tudja megtenni vagy személyesen Márknak átadva, ezt követően pedig az adományt az orosházi STG csapata továbbítani fogja nekik.
– Mutassuk meg, hogy mennyire összetartó tud lenni az orosházi lakosság egy jó ügy érdekében – kérik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.