- hirdetés -

Vers, rajz, logika, mozgás. Ezen területek fiatal tehetségei mérettették meg magukat hétfő délelőtt az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában, a Szárnyalj tehetség nap keretében.

Minden hétfőn megpezsdül az élet az iskolában, de az Eötvösben ezen a hétfő reggelen ez különösen igaz volt. A Szeged-Csanádi Egyházmegye tizenkét katolikus általános iskolájából érkezett az a mintegy százkilencven diák, akik logika, rajz, vers és testmozgás kategóriában mérték össze tudásukat, erejüket, ügyességüket, tehetségüket. Mint Dér Ildikó tanárnőtől megtudtuk, ezt a rendezvényt nem először tartják meg.

A 7.-8. osztályos versmondók az iskola emléktermében léptek a zsűri elé (Fotó: Takács Csaba)

– Az elmúlt tanévben rendeztük először a Szárnyalj tehetség napot, a mai a második ilyen megmérettetés a gyerekeknek. Azzal a céllal hoztuk létre ezt a fajta vetélkedőt, hogy a tehetségeket, a tehetség ígéreteket mihamarabb felfedezzük, ezáltal segítve a gyerekeket, hogy mindegyikük megtalálhassa azt az utat, amely számára a legmegfelelőbb. A versenyekben az iskolákból a harmadiktól nyolcadik évfolyamos tanulói vesznek részt – tájékoztatott a szervező.

Munkában az ifjú képzőművészek (Fotó: Takács Csaba)

A zsűrikben a szaktanárok, könyvtáros mellett festőművész és színművész is emelte a verseny rangját. Erős Martin gyönyörű, édesapja gitárkíséretével előadott énekszáma után Korcsok Marianna igazgató nyitotta meg a rendezvényt, majd Iványi László atya áldása következett és indulhattak is a versenyzők a számukra kijelölt terembe.

A versenyek végeredménye a délutáni órákra alakult ki. Lássuk:

Vers.

III.-IV. osztályosok: 1. Oravecz Regina, Gyula, 2. Hrobár Dorina, Kétsoprony, 3. Kiss Diána, Gyomaendrőd.

V.-VI. osztályosok: 1. Putnoki Boglárka, Gyomaendrőd, 2. Sárosi Tamás, Gyula, 3. Koszó Maja Orosháza.

VII.-VIII. osztályosok: 1. Berek Zoltán, Kaszaper, 2. Laczkó Patrik, Békéscsaba, 3. Simon Csatlós Zoltán, Kevermes.

Rajz.

IV.-V. osztály: 1. Suser Rebeka, Orosháza, 2. Győrfi Hanna, Nagybánhegyes, 3. Torbó Blanka, Kétsoprony.

VI.-VIII. osztály: 1. Madari Viktória, Nagybánhegyes, 2. Tóth Lívia, Orosháza, 3. Drabant Levente, Orosháza.

Logika csapatverseny. IV. osztályosok: 1. Mátyás Király Katolikus Általános Iskola, Kaszaper, 2. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Gyomaendrőd, 3. Eötvös József Katolikus Általános Iskola, Orosháza.

V. osztályosok: 1. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gyomaendrőd, 2. Sabio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola, Békéscsaba, 3. Eötvös József Katolikus Általános Iskola, Orosháza.

Mozgás, csapatverseny. 1. Mátyás Király Katolikus Általános Iskola, Kaszaper, 2. Szent István Katolikus Általános Iskola, Kétsoprony, 3. Eötvös József Katolikus Általános Iskola, Orosháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.