- hirdetés -

Pályaorientációs nappal készült a Táncsics Mihály Gimnázium a tanulói számára, melynek keretén belül több mint tíz egyetem, a mentők, a rendőrség, a honvédelem képviselői érkeztek az iskolába. Az esemény célja, hogy a továbbtanulás előtt diákok helyben ismerkedjenek meg a felsőoktatási intézményekkel, illetve könnyebben eligazodjanak a felvételi útvesztőjében.

A Kodolányi János Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem és több más felsőoktatási intézmény hallgatója érkezett információkkal a továbbtanulás előtt diákok számára. Az egyetem világában már otthonosan mozgó fiatal felnőttek november 25-én délelőtt előadásokon keresztül mutatkoztak be. A Táncsics diákjaira a nap folyamán körülbelül 30 előadás várt, így mindenki kiválaszthatta a számára érdekeset.

– Én eddig még nem láttam azt a kart, ahová menni szeretnék, biztos elkerülte a figyelmem – mondta Jenei Regina, a 10/8. osztály tanulója. – Az SZTE Jogtudományi Karán szeretnék majd továbbtanulni, ez az esemény pedig jó ahhoz, hogy megismerkedjek közelebbről is az egyetemmel. Az osztályomból is nagyon sok embert láttam, aki a neki tetsző kart nézte, szerintem nekik is tetszik ez a délelőtt. Külön jó, hogy nem kell utazgatni, minden egy helyen van – emelte ki a Táncsics tanulója.

A diákokra a zsibongóban, valamint a tantermekben is előadások vártak. Emellett tornateremben minden egyetem külön standnál tájékoztatta a táncsicsosokat a saját képzéseiről.

– Minden évben megrendezzük a pályaorientációs napot, ami segít a diákoknak a pályaválasztásban, az egyetemek kiválasztásában. Több mint 10 egyetem érkezett, így mindegyikbe beleláthatnak egy kicsit. Ez nem csak a továbbtanulás előtt álló diákoknak szól, a fiatalabbak is ugyanúgy eljöhetnek és szétnézhetnek. Örülnek neki a diákok, hiszen így nem kell utazni Szegedre, vagy Budapestre, helyben is meg tudják ismerni ezeket. Általánosságban elmondható, hogy a tanulók körében a Szegedi Tudományegyetem a kedvenc, ők tizenkét karral érkeztek hozzánk – ismertette Misinszkiné Szőke Nóra, a gimnázium igazgatóhelyettese.

A programok egész délelőtt kitartottak, így a felvételi előtt állóknak rengeteg ideje volt, hogy megismerje azokat a szakokat, melyeket már kinéztek maguknak. Emellett az alsóbb évesek is bepillantást nyerhettek a felsőoktatás világába, többen ihletet is kaphattak, hogy két-három éven belül hol szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.