- hirdetés -

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) életében mindig óriási mérföldkő, ha újabb megállapodást köthet valamely felsőoktatási intézménnyel. Így volt ez április 29-én is, amikor a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Technikum és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara írta alá az együttműködésükről szóló szerződést. Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, mindez amellett, hogy nagyszerű feltételeket kínál a diákoknak, az intézmények közötti kapcsolatot is erősíti.

A Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Technikum és a Gazdaságtudományi Kar (GTK) között már hosszú évekre nyúlik vissza a kapcsolat. Közös eseményeiken a pénzügyi tudatossággal, valamint a gazdasági kultúra növelésével kapcsolatban tartottak már több foglalkozást. Habil. Dr. Kovács Péter, a kar dékánja elmondta, a Széchenyi Technikum egy nagyon fontos partnerük, a régió legnagyobb egyetemi gazdaságképző helye.

– A turizmus szak egy újdonságnak tekinthető, hiszen idén végez az első évfolyam. Ez az első együttműködési megállapodás, amelyet a szakhoz kötődően írunk alá. Ezzel elismerjük az iskola és a kollégák kiemelkedő munkáját, valamint az itt tanuló diákok tehetségét. Mindez pozitív, hiszen egy újabb együttműködési lehetőséget jelent, valamint a fiatalok számára is előnyös, hiszen ennek köszönhetően a régióban folytathatják tanulmányaikat. Ezzel kapcsolatban el kell mondanom, hogy karunkon, a szakmai tárgyakban a széchenyis diákok mindig is az élmezőnyben teljesítettek – hangsúlyozta a dékán.

Paláncz György, a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Technikum igazgatója az április 29-i aláírás előtt a részleteket is ismertette.

– Komoly mérföldkő ez a megállapodás, hiszen tanulóinknak így nyolc kurzust, ezzel együtt összesen 23 kreditet ismernek el a GTK turizmus szakán. Ez azt jelenti, hogy a leendő hallgatóknak ennyivel kevesebbet kell teljesíteniük, amennyiben nálunk tanulnak turisztikai technikusként. Ez az egyetem számára is egy lehetőség, hogy olyan tanulókat tudjanak maguk között, akik kiváló eredményeket érnek el, hiszen az országos technikumi összevetésben intézményünk a negyedik helyen végzett. Ez is bizonyítja, hogy diákjaink motiváltak és elkötelezettek – mondta az igazgató, majd hozzátette, habár ez az első okleveles technikusi megállapodásuk, már zajlanak a tárgyalások, hogy ezen lehetőségek listáját bővíteni tudják.

A BSZC és a GTK közötti megállapodást Mucsi Balázs a szakképzési centrum főigazgatója is aláírta, aki újra megkapta a bizalmat, így öt évig még biztosan ő tölti be ezt a titulust. Az esemény során kihangsúlyozta, a BSZC egyetemi együttműködői köre még a határokon is túl nyúlik. A Szegedi Tudományegyetemmel kötött keretmegállapodáson belül a GTK-val aláírt szerződés egy újabb lépcső a diákoknak a felsőfokú oktatásba való belépéshez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.