- hirdetés -

Hétről hétre egyre több sikerről számolhatunk be a Táncsics Mihály Gimnáziumból. Az intézmény diákjai rengeteg szép eredményt zsebeltek be az elmúlt időben, most pedig német nyelvből, illetve matematikából brillíroztak a gimnáziumi tanulók.

A kisgimnáziumi képzés egyik kiemelt programja a DSD–német nyelvi tanulás. A Táncsics diákjai már 5. osztálytól emelt óraszámban tanulják ezt a nyelvet, ezáltal 8. osztályban DSD I, illetve 12. osztályban DSD II nyelvi diplomát, nyelvvizsgát szerezhetnek. Ennek része továbbá, hogy különböző kulturális eseményeken, országismereti programokon és nyelvi versenyeken is részt vesznek a fiatalok.

November 17-én a 20. „Ki mondja szebben?” német nyelvű prózamondó versenyen vettek részt a gimnázium diákjai. A Gyulán rendezett megmérettetésen a tanulók nagyon szépen szerepeltek. Bóka Brigitta 6/8. osztályos tanuló első, míg Magony Petra 10/8. osztályos diák második helyezéssel tért haza. Felkészítő tanáraik, Árusné Erős Krisztina és Bánhegyi Edina tanárnők büszkék tanítványaikra.

A német nyelv mellett a matematikában is jeleskedtek a diákok. A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóján két csapat képviselte az iskolát októberben. Az eredményeket nemrég osztották meg a diákokkal, akik megyei első, illetve harmadik helyet szereztek.

A csapatok tagjai:

Megyei I. helyezés: Alzubi Maryam, Deák Minerva, Csizmadia Lea, Kovács Ákos 7/8 osztályos tanulók

Megyei III. helyezés: Kulcsár Anna, Szkaliczki-Gyenge Péter, Vannai Lívia, Páli Gergő 8/8 osztályos tanulók

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.