- hirdetés -

November 25-én pályaorientációs napot tart a Táncsics Mihály Gimnázium, ahol több mint 20 magyarországi egyetemi kar és oktató mutatkozik be standokkal, előadásokkal.

Az intézményben tanuló diákok számára szervez pályaválasztást segítő projektnapot a gimnázium. A meghívott előadók a továbbtanulás lehetőségeiről tájékoztatták a diákokat. A továbbtanulás persze nem csak az érettségi előtt állóknak fontos. Az idejében kitűzött célok segítik a megfelelő tantárgyak kiválasztását, ezáltal megkönnyítik a felkészülést az érettségire és az egyetemi, főiskolai felvételikre.

A szombati program során a diákok megismerkedhetnek a Honvédség, a Rendőrség és a mentők munkájával is, valamint különböző diákszervezetekkel, de a mesterséges intelligencia rejtelmeiről is hallhatnak előadást.

A kémia előadóban például a Wigner Fizikai Kutatóközpont Komplex Folyadékok Osztály Részben Rendezett Rendszerek Kutatócsoport vezetője, dr. Péter László lesz a vendégük, aki kísérletekkel egybekötött előadásokat fog tartani, de ezen kívül is számos érdekesség vár majd a résztvevőkre.

Kiemelt kép: archív fotó az intézmény 2019-es pályaorientációs napjáról (Készítette: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.