- hirdetés -

Mozgalmas év volt ez az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület számára. Az utóbbi hetekben is olyan eseményeken vettek részt, mint egy szegedi divatbemutató, valamint a tanév első versenye Szolnokon. Az utóbbi rendezvényről ráadásul nagyszerű eredményekkel, különdíjakkal tértek haza, így ahogy vezetőjük, Zsemberi-Baráth Beáta fogalmazott, a lányok igazán elégedettek lehetnek magukkal.

Igazán különleges felkérést kaptak az orosházi mazsorettesek. Zsemberi-Baráth Beáta egykori munkatársa, Varga-Miskolci Ágnes hívta meg a csapatot egy szegedi Fashion Night Showra november 10-én. Az esemény teljesen új volt a lányok számára, hisz nem mindennap lehetnek szemtanúi egy divatbemutatónak, ahol ráadásul ők voltak nyitó és záró produkció.

– Egy étteremben tartották a Fashion Night Showt, ahol estélyi, illetve menyasszonyi ruhákat mutattak be a nagyközönség számára. Különleges volt, és a kis hely ellenére a lányok nagyon jól megoldották a feladatot, amely számukra is egy igazán érdekes élményt nyújtott – mesélte Zsemberi-Baráth Beáta. – A programok aztán itt nem álltak meg, egy héttel később a Szolnok Open Országos Mazsorett és Tánc versenyen is részt vettünk. A lányok már korábban is szerepeltek ezen a megmérettetésen, azonban néhány év szünet után most tudtunk ismét eljutni az őszi fordulóra – tette hozzá.

A szolnoki versenyt a Dream Dance Mazsorett és Tánc Csoport szervezte. Az eseményre összesen 16 egyesület nevezett, köztük Szentendre, Debrecen, Kistelek, Hódmezővásárhely, Füzesabony, Mórahalom, Békéscsaba, Mór, Jászfényszaru, Pécs, Orosháza, Nagykanizsa, Tiszafüred, Zagyvarékas, sőt, még határon túlról is érkeztek versenyzők.

– Több kategória, több korosztály versenyzett egymással. Köztük igen kemény kihívók is akadtak, ám végül egy koreográfiánkon kívül mindegyik dobogós lett. Úgy gondolom elégedettek lehetünk magunkkal, az eredményeink is reálisak voltak. Mindez egy visszajelzés is számunkra, de a zsűri külön értékelést is ad majd rólunk, hogy melyek azok az elemek, amin még javítani kell – mondta a versenyről Beáta.

A versenyen a botos mini formáció, Lőrincz Dorina szólója, Becsei Réka és Czeilinger Tina duója első helyen végzett, közülük Lőrincz Dorina egy versenyzői különdíjat is kapott, emellett pedig a Legjobb Senior Bajnok Csapat különdíját is elhozták. Ficzere Alexa és Lőrincz Dorina duója és a zászlós mini formáció második helyet ért el, Gréczi Barbara és Szabó-Üveges Fruzsina harmadik, míg egy igazán kemény mezőnyben Czeilinger Tina szólója hatodik helyet ért el.

– Az idei évünk sem volt eseménytelen. Sok versenyen vettünk részt, voltak táboraink, közösségépítő rendezvényeink, illetve kisebb-nagyobb fellépések is vártak ránk. Szerencsére a minősítők mellett sok helyezéses versenyre is eljutottunk. Azt látom, hogy fejlődnek a lányok és már három korosztályunk működik az egyesületen belül – emelte ki Beáta.

Az idei évben még néhány hirtelen jött fellépés is várhat a mazsorettesekre, illetve december 14-én 18 órától tartják meg hagyományos karácsonyi műsorukat is. Az egyesület pedig az év utolsó napján sem lustálkodik, az Orosházi Fúvószenekari Egyesület szilveszteri koncertjén is fellépnek majd a mazsorettesek.

Fotók: Az egyesület Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.