- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium diákjai már napokkal ezelőtt erre az alkalomra, a Vászonba szőtt álmok címet viselő divatbemutatóra készültek. Mindannyian előhívták a bennük szunnyadó modellt, így április 23-án méltó módon mutatták be Hudák Mariann Mesterremek és Príma Díjas viselet-készítő alkotásait a gimnázium rögtönzött kifutóján.

Valóban nem hazudtunk, amikor már többször megírtuk: a Táncsicsban mindig történik valami. A zsibongóban a székeket április 23-án két oldalra rendezték, hogy középen kialakítsák a rögtönzött kifutót, a kezdés előtt egy-két órával pedig már minden modell a ruhák között sürgött-forgott. A Vászonba szőtt álmok megnyitóján Árusné Erős Krisztina köszöntötte a vendégeket, aki kiemelte, különleges esemény ez, hiszen Hudák Mariann, egykori táncsicsos diák ruháit mutathatják be az intézményben tanuló fiatalok.

– A településalapítási ünnepséghez egy igazán nemes gondolat pattant ki a fejünkből. Évekkel ezelőtt még én is itt tanultam, így volt diákként felkértek, tartsunk egy divatbemutatót. Egy régi álmom teljesült azzal, hogy ma a tanulók bemutatják a családom és általam készített magyar díszruhákat. Úgy gondolom, ez egy üde színfoltja a városi ünnepi hétnek – mondta Hudák Mariann. – A diákok nagyon kedvesek, udvariasak. Ez egy követendő példa. Mindenki csodásan néz ki, már nagyon készülnek, szerintem minden a legnagyobb rendben lesz – hangsúlyozta a bemutató előtt.

A polgári és nemesi magyar díszruhákban mindenki csak mosollyal az arcán tudott végigsétálni a kifutón. A gyönyörű szoknyák, blúzok, valamint maga a lehetőség biztosan maradandó élményként él majd annak a 14 diáknak az emlékeiben, akik vállalták a különleges feladatot. A divatbemutató során egyébként több mint száz gyönyörű ruhakölteményben vonultak végig a tanulók. Minden ruhadarabnak meg volt a maga bája, az apró részeletek, melyek kivételessé tették.

A Mesterremek és Príma Díjas viselet-készítő kiemelte, munkájával a fiatal felnőtteket szeretné megszólítani. – Bármerre viszi is őket az élet, emlékezzenek eredeti álmaikra. Én is rengeteg mindent tanultam, rengeteg országban jártam, de itt vagyok otthon az Alföldön.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.