- hirdetés -

Javában zajlik a portugáliai kick-box világbajnokság, ahogy telnek a versenynapok, úgy fokozódik a hangulat és az izgalom. Az orosházi versenyzők is fantasztikus teljesítmény nyújtottak a formagyakorlati kategóriában, Halustyik Cintia pedig a dobogó második fokára is felállhatott.

Soha ilyen sok ország nem nevezett még kick-box világbajnokságra, mint a héten Portugáliában zajló eseményre. A hétfőtől szombatig tartó világversenyen 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lép tatamira vagy száll ringbe. Orosházi szempontból a formagyakorlati kategóriát volt érdemes követni, ahol három fiatal sportoló mutathatta meg tudását a világversenyen.

A magyar válogatott mellett egyesületüket, a Contact K.T.H.E.-t Halustyik Cintia, Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté képviselte. Közülük a fiúk mindketten zenét váltottak és új technikákat tettek bele bemutatott gyakorlataikba. A döntés helyességét bizonyította, hogy jobb pontszámok születtek az előző napokhoz képest. Ugyanígy tett Halustyik Cintia is, aki óriási kockázatot vállalva, az utolsó órában változtatott zenés formagyakorlatán.

A formagyakorlati szakág, köztük az orosházi versenyzőkkel (Fotó: Contact Facebook-oldala)

Ez a döntés azonban teljes mértékben megtérült, hiszen az orosházi versenyző nagyon magas pontokat kapott és végül meg sem állt az ezüstéremig és a világbajnoki dobogó második fokáig.
– Nagyon erős volt a mezőny, mentálisan és fizikailag is a 100%-ot kellett nyújtani. Amerikai kontinensről érkező versenyzőkkel szemben is összemérhettem tudásomat, amely igazán nehéz volt, mert ők magasabb szinten gyakorolják ezt a sportágat. De a kockázat meghozta az eredményt, az utolsó órában kellett változtatni a beidegződött gyakorlaton, amivel az ezüstérmet megszerezhettem. Összességében nagyon jól éreztem magam, mindenki a legjobbat próbálta nyújtani és a csapat szurkolása és támogatása is nagyon sokat segített – nyilatkozta boldogan.

Bíznak benne, hogy ez a tendencia folytatódik, hiszen még egy csapatverseny is vár majd az orosházi fiatalokra. Halustyik Cintia emellett egy hatodik helyet is szerzett zenés fegyveres formában, ebben a kategóriában a fiúk között Brebovszky Zoltán az ötödik, míg Kotvics-Varga Máté a hetedik helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.