- hirdetés -

Az Eötvös József Katolikus Óvoda és Általános Iskola, valamint a Jézus Szíve Plébánia is gyűjtőpontként csatlakozott a Katolikus Karitász Angyalbatyu programjához. Ennek a célja, hogy rászoruló családoknak, gyerekeknek juttassanak el ajándékokat a karácsony közeledtével.

Angyalbatyu névvel hirdetett ajándékgyűjtő akciót a Katolikus Karitász. Ennek során egy dobozba válogathatnak össze különböző jó állapotban lévő, de már nem használt dolgokat azok a családok, akik segíteni szeretnének. Ilyenek lehetnek például a régi játékok, mesekönyvek, de pipere holmikat, édességet, üdvözlő üzenetet és rajzokat is tehetnek az ajándékok közé. A törékeny, folyékony, romlandó dolgokat, azonban kerüljük.

Miután összeállt a doboz, már csak annyi dolgunk van, hogy ráírjuk milyen korosztálynak szánjuk, illetve fiúnak vagy lánynak lesz inkább megfelelő az ajándék tartalma. Részletesebb leírást a karitasz.hu oldalán lehet találni.

Orosházán az Eötvös József Katolikus Óvoda és Általános Iskola, valamint a Jézus Szíve Plébánia is csatlakozott a kezdeményezéshez, gyűjtőpontként szívesen fogadják az ajándékcsomagokat.

– Az óvodában, az iskolában és a plébánián is hétköznap 8-tól 16 óráig várjuk a dobozokat. Az óvodában december 18-án át is adjuk ezt a Katolikus Karitász elnökének, aki a negyedik gyertyánkat gyújtja majd meg advent alkalmából – tájékoztatott Szőke-Molnár Csilla, a katolikus óvoda vezetője. – Évek óta vannak már ilyen gyűjtéseink az óvodában, ezzel is példát mutatunk a gyerekeknek. A kiscsoportosok is megemlítik otthon a lehetőséget, és boldogan hozzák be régi játékaikat, hogy ami egyszer nekik örömet okozott, az más gyerekeket is boldoggá tegyen – emelte ki az óvodavezető.

A dobozokat tehát december 18-ig várják az említett helyszíneken. Hétfőtől péntekig délelőtt 8 és délután 16 óra között.

Kiemelt képünk illusztráció. (Forrás: freepik.com)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.