- hirdetés -

Az orosházi női kézilabdacsapat fiatal kapusa az eddig itt töltött két és fél szezon alatt meghatározó játékossá vált. A legutóbbi, Fradi elleni találkozón nyújtott kiváló teljesítménye miatt választotta szerkesztőségünk a hét sportolójává.

Anna 2000-ben, Székelyudvarhelyen született, ott járt általános iskolába, középiskolába. Tízévesen kezdett kézilabdázni. A sportág adta magát, hisz édesanyja is kézilabdázó volt. Iskolai testnevelő tanára invitálására ment le először edzésre, és ottragadt.

– Először irányítót játszottam, de érdekelt a másik oldal és egy edzésen próbából beálltam a kapuba. Tetszett a dolog és a felnőttek is úgy látták, nem vagyok ügyetlen a kapuban. Végigjártam a korosztályos ranglétrát, a felnőtt csapatban is játszottam. Utolsó ifi évemben kölcsönben szerepeltem Marosvásárhelyen, ott lettünk országos bajnokok. Középiskola után nem mentem egyetemre és nem is nagyon keresgéltem csapatot, ki szerettem volna magam próbálni más környezetben is. Magyar vagyok, így Magyarország adta magát, különösen, mert nagyszüleim Budapesten élnek. Németh András hívására érkeztem Vácra – kezdi a történetét Bálint Anna.

Bálint Anna először orosházi mezben (Fotó: OrosCafé)

Játszott Vácott és mellette kettős igazolással Gödön is, de úgy érezte jobb lenne több játéklehetőséget kapni és amikor Herbert Gábor Orosházára hívta, igent mondott.

– Ez a harmadik szezonom Orosházán, nagyon jól érzem itt magam. A klubnál megadnak mindent, amit lehet és a csapat is egységes, jó közösség. Nem csak a pályán, azon kívül is. Segítjük egymást, ahol csak lehet. Megkapom a játéklehetőséget és talán fejlődtem is valamit, de ezt megítélni nem az én feladatom – mondja a rá jellemző szerénységgel.

– Vannak emlékezetes, „kedvenc” meccseim. Jó visszagondolni az Eger elleni tavalyi győzelemre és a Vasas meccs se volt semmi. Még az is lehet, hogy a vasárnapi Fradi meccs is bekerül ezek közé. Mindig megpróbálom a legjobbamat nyújtani, de ez nem mindig sikerül. Rendszeresen készülünk az ellenfelekből, videózunk Zolival (Morva Zoltán vezetőedző), próbálok a meccseken túljárni az ellenfél támadóinak eszén. Szeretek és próbálok a játékosok fejével gondolkodni, hogy át tudjam verni őket. Ha bejön az első védés, onnan már könnyebb, de ha nem, akkor se keseredek el, majd bejön a második – foglalta össze a fiatal kapuvédő.

Céljaival kapcsolatban elmondta, hogy természetesen folyamatosan a fejlődésre törekszik. Mint minden kézilabdázónak, úgy neki is az a vágya, hogy egyszer az első osztályban szerepeljen.

Anna a PEAC szélsőinek is megkeserítette az életét (Fotó: OrosCafé)

Mint megtudtuk, Anna példaképe a Győr egykori kapusa, Kari Grimsbö, de minden „nagy”, BL kapustól igyekszik ellesni hatékony technikákat, amivel az ellenfél játékosát átverik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.