- hirdetés -

Hagyomány a kézilabda bálon, hogy díjazzák az egyesület előző évi legjobbjait, utánpótlás és felnőtt kategóriában, illetve, hogy az Orosházi Kézilabda Baráti Kör életműdíjat ad egy arra érdemes sportembernek. A januári eseményen a felnőtt csapatból Bálint Anna vehette át a 2023 legjobbjának odaítélt díjat.

Anna 2000-ben, Székelyudvarhelyen született, ott járt általános iskolába, középiskolába. Tízévesen kezdett kézilabdázni. A sportág adta magát, hisz édesanyja is kézilabdázó volt. Iskolai testnevelő tanára invitálására ment le először edzésre, és ottragadt. Először irányítót játszott, de érdekelte a másik oldal és egy edzésen próbából beállt a kapuba. Tetszett neki a dolog és a felnőttek is úgy látták, nem ügyetlen a kapuban. Végigjárta a korosztályos ranglétrát, a felnőtt csapatban is játszott. Utolsó ifi évében kölcsönben szerepelt Marosvásárhelyen, ott lett országos bajnok. Középiskola után nem ment egyetemre és nem is nagyon keresgélt csapatot, ki szerette volna magát próbálni más környezetben is. Magyar lévén, Magyarország adta magát, különösen, mert nagyszülei Budapesten élnek. Németh András hívására érkezett Vácra.

Itt már orosházi mezben (Fotó: OrosCafé)

Játszott Vácott és mellette kettős igazolással Gödön is, de úgy érezte, jobb lenne több játéklehetőséget kapni és amikor Herbert Gábor Orosházára hívta, igent mondott.

– Ez a harmadik szezonom Orosházán, nagyon jól érzem itt magam. A klubnál megadnak mindent, amit lehet és a csapat is egységes, jó közösség. Nem csak a pályán, azon kívül is. Segítjük egymást, ahol csak lehet. Megkapom a játéklehetőséget és talán fejlődtem is valamit, de ezt megítélni nem az én feladatom – mondja a rá jellemző szerénységgel.

Mint megtudtuk, az egyesületben sikerült titokban tartani egészen a bál napjáig, hogy ki kapja a díjakat.

– Ott tudtam meg a bálon, mikor kimondták a nevemet. Több érzés kavargott bennem. Egyrészt nagyon meglepődtem, hogy rám esett a választás, másrészt nagyon örültem is neki. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem és további motivációt is jelent számomra, hogy az edzéseken, mérkőzéseken még inkább odategyem magam, még inkább próbáljak az ellenfél támadóinak „belebújni a fejébe” és a védésekkel sok örömet szerezzek a szurkolóinknak, az ellenfélnek pedig sok bosszúságot okozzak. Pályafutásom során kaptam már ilyen, vagy olyan elismerést, de ez a díj az egyik legmagasabb polcra kerül – teszi hozzá a 2023. év legjobb orosházi kézilabdázójának választott Bálint Anna.

Anna céljai változatlanok, szeretne még sokat fejlődni és – mint minden kézilabdázó – szeretne később az első osztályban játszani.

kiemelt fotón: Bálint Anna Zalai Mihálytól és Dancsó Attila klubelnöktől vehette át a díjat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.