- hirdetés -

Javítottak a hajdúnánási vereség után a női kézilabdázók azzal, hogy legyőzték a tehetséges fiatalokkal felálló FTC U19-es együttesét. Több kulcsjátékosa nélkül szerezte meg a két pontot az orosházi alakulat, amivel továbbra is tapadnak az élmezőnyhöz.

Szomorú kötelességének tett eleget a klub azzal, hogy megemlékezett a nemrégiben elhunyt Szula Antalról. Az egykori sportoló és edző rengeteget tett az orosházi kézilabdázásért, a vasárnapi találkozón néma főhajtással tisztelegtek emléke előtt.

A kezdősípszó után nem telt el két perc, már 2-0-s előnyt mutatott az eredményjelző, azonban hamar egyenlített a Fradi. A 15. percig szoros volt a különbség, ekkor talált be először orosházi mezben Kovács Véda, amivel újból két góllal állt jobban az Orosháza. Az ellenfél főként lerohanásból volt eredményes, a hazai védekezés jól állt a lábán, de Bálint Anna is parádés teljesítmény nyújtott. A hálóőr még a gólszerzésből is kivette a részét. A 22. percben Zavaczki Boglárka gólja után már öt góllal is meglépett az OKA, de ekkor elfogyott a lendület támadásban és a szünetig két gólt ledolgoztak a zöld-fehérek, 14-12.

Nem indult jól a második félidő, a Fradi a találkozó során először vezetett a 36. percben, hiába kért időt Morva Zoltán előtte nem sokkal. Nem sokat kézilabdázott hátrányban az Orosháza, előbb Baráth Berta, majd Zavaczki Boglárka volt eredményes, innen már nem is adták ki az előnyt a kezükből. Egy ideig még kéz a kézben haladtak a csapatok, majd a 45. percben fokozatosan növelte az előnyét a hazai alakulat. Az 59. percben Baráth Berta alakította ki a legnagyobb különbséget, de az utolsó találatot a ferencvárosiak jegyezték, így 29-23-mal zárult az összecsapás.

Morva Zoltán: Teljesen más arcát mutatta a társaság a múlt heti mérkőzéshez képest. Akkor talán megijedtek a játékosok attól a tehertől, ami Kenyeres Barbi és Vörös Bettina kiesésével rájuk nehezedett. Ma ezt Baráth Berta felvállalta és nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. Örülök, hogy Kovács Véda is jó játékkal mutatkozott be. Összességében, ilyen kapusteljesítménnyel és védekezéssel számomra nem volt kérdés a győzelem.

Zengő Alföld Orosházi KA – FTC U19 29-23 (14-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, 10. forduló, Orosháza, 250 néző.
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka.
Orosháza:

Bálint 1 – Ludvig 2, Baráth 7, Zavaczki 7, Mikula, Gara, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Ács 2, Kostyó, Jáhn, Péter, Kovács 6, Petri. Edző: Morva Zoltán.
Az FTC legjobb góllövői: Török 4, Himer 4, Horváth 3, Kármán 3.
Kiállítások: 10 perc, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

A Zengő Alföld Orosházi KA jelenleg a tabella negyedik helyén áll, tíz forduló után 15 pontot gyűjtött. A következő körben a feljutásra is esélyes Érd otthonába látogatnak Morva Zoltán tanítványai. A hazai szurkolók azonban hamarabb is láthatják kedvenceiket, ugyanis november 15-én, a Magyar Kupa III. fordulójában az NB I-es Békéscsaba látogat az Eötvös csarnokba. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.