- hirdetés -

Úgymond igazi családi vállalkozásként indult el a Kőóriások zenekar élete Orosházán. Törköly Márton a banda énekese, basszusgitárosa, testvére Csaba szintén gitározik, míg unokatestvérük Kecskeméti Imre dobol. Csabi és Imi már régebben is összejárt zenélni, egy alkalommal pedig elhívták Marcit is. Röviden ez a története annak, hogy született meg a város legújabb zenekara.

Október 28-án adta első koncertjét a Kőóriások elnevezésű zenekar az orosházi Rock Klubban. Az eseményen a Smudge City fellépést követték, debütáló koncertjükön telt ház fogadta őket. – Pontosan tudtuk, mire számítsunk: kis hely, süvítő hangfalak, megsüketülés, sörszag, rugalmas, segítőkész klubvezető. Imádtuk minden percét! – nyilatkozta akkor Törköly Marci. A Kőóriások nevet a Végtelen történet című film ihlette. Állításuk szerint két hét múlva mindez változhat, de induláskor ezt találták a legjobbnak.

Fotó: A zenekar Facebook oldala

– Alternatív zenét játszunk. Nem szeretünk külön stílust ráhúzni, hiszen alaphelyzetben is mindannyian másféle zenét hallgatunk. Mondhatni ami jön, mi azt játszuk. A koncertet is úgy találtuk ki, hogy legyen három felvonás, ahol a stílusban,témában összeillőbb dalokat játszottuk. Jelenleg körülbelül 12 számunk van, és sok pozitív visszajelzést kapunk. Örültünk neki, hogy a rossz hangosítás ellenére is végig maradtak az emberek és még táncoltak is – mondták a zenekar tagjai nevetve szombati próbájuk előtt.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Első saját daluk a Szalmazsák volt, ám Marci úgy döntött ennek témáját jelen esetben fedje balladai homály. Ezzel a dallal indultak el, a koncerten pedig ez volt a befejező szám. Habár kicsit sablonosnak gondolták, de ahogy sok előadő, ők is saját életükből merítenek. Ahányan vannak, annyi különféle városban dolgoznak. Imi Orosházán éli mindennapjait mint villanyszerelő. Csabi Békéscsabán automatizálással, robotok programozásával foglalkozik, míg Marci nemrég kezdett vállalkozásba barátnőjével Ausztriában.

– A jövőben a cél a rocksztárság, befutni Amerikában, majd jöhet félév szünet, amikor visszamegyek takarítani az osztrákokhoz – poénkodott Marci, amikor a tervekről kérdeztük őket. – Igazából nem tudjuk. Ha jön egy lehetőség, azt próbáljuk megfogni. Nem tudjuk mit hoz a jövő – tette hozzá, majd Imi elárulta, jelenleg azon dolgoznak, hogy felvegyék a dalaikat, hogy minél több ember hallgathassa szerzeményeiket.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A zenekar rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Még idén szeretnének is legalább 1-2 koncertet tartani, hisz első alkalommal is jó érzés volt, amikor a színpadon állhattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.