- hirdetés -

A Kutyaszorítban című cikksorozatunk előző főszereplőjének története boldog véget ért. A fekete foltos, barátságos Lizzyről hamar kiderült, gazdája már az újév óta keresi őt. Az eredetileg Shiro névre hallgató kutya, így most több mint egy hónap után újra hazatérhet csanádapácai otthonába.

Családját keresi Lizzy. Így szólt az előző cikkünk címe, melyben arról számoltunk be, a MOL-telep mellett talált egy fekete foltos kutyát a Szikhát Kutyamenhely. Lizzyért, azaz Shiroért hamar jelentkezett is eredeti gazdája, aki már Szilveszter óta kereste elveszett kiskedvencét. A sok megpróbáltatás és kaland után – hiszen Shiro csaknem húsz kilométerre szaladt otthonától – Hrabovszki András és szülei visszakaphatják társukat.

– Szilveszterkor a tűzijátékoktól ijedhetett meg Shiro annyira, hogy kiszökött szüleim udvarából. Mindezt sajnos csak másnap reggel vettük észre, amikor átmentünk édesanyámékhoz. Mi ugye Csanádapácán lakunk, így eléggé megijedhetett, menekült a zaj elől. Úgy gondoltuk, hogy a határ irányába indulhatott, hiszen ott kevésbé hallani a tűzijátékot, így Gábortelep és Csabaszabadi felé kerestük mi is. Az egész falut, a határt bejártuk autóval, mindenhová kiplakátoltuk a képét, azonban nem jelentkeztek, hogy látták volna. Végül kiderült, pont az ellenkező irányba indult – mondta Hrabovszki András.

Shiro jó nagy utat járt be az elmúlt másfél hónapban. Csanádapácától egészen Orosházáig szaladt, ahol a Szikhát menhely munkatársai bejelentés alapján megfogták őt. András elmondta, Shiro egyébként három éve él szüleivel, ő vigyázott a két idős emberre, akik megsiratták négylábú kedvencüket. Gazdája leírása alapján egy igazán hálás és aranyos kutya, András édesanyja és édesapja óriási szeretettel gondoskodott róla.

– Most nagyon nagy az öröm. Nem is mertünk már arra gondolni, hogy visszakaphatjuk Shirot, így amikor megláttam a cikket sírva fakadtam. Édesapám ugyan még nem tudja, de édesanyám szintén könnyekkel a szemében fogadta a hírt, hogy megtalálták a család négylábú társát – fogalmazott Hrabovszki András.

A menhellyel András lánya tartja a kapcsolatot, Shiro pedig hamarosan ismét otthon lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.