- hirdetés -

Bővült a szolgáltatások köre Gyopárosfürdőn: a gyermekekre gondolva elindították a Gyopárka Fejlesztő Kuckót. Képzett szakemberek segítségével magas színvonalú, minőségi fejlesztést nyújtanak a gyermekeknek speciális egyéni terápiák mellett kiscsoportos foglalkozásokkal.

Fejlődik, megújul, új szakemberekkel bővül Gyopárosfürdő gyógyászati részlege. A kezelések idáig a felnőtt korosztály gyógyítására irányultak, de már a legkisebbeket is várják gyógyító, fejlesztő foglalkozásokra a megszületését követő hónapoktól egészen óvodás, iskoláskorig.

– A Gyopárka Fejlesztő Kuckó megalakulásának célja, hogy magas színvonalú, a térségben egyedülálló minőségi fejlesztést nyújtsunk az orosházi és környékbeli gyermekek számára. A szülők náluk megtalálhatják csemetéjük számára legmegfelelőbb terápiát, melyben kiváló szakembereink segítenek – fogalmazott Benkő Ferenc, a fürdő üzemeltetéséért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Gyopárosfürdő

Egy olyan csapatot állítottak össze, amely a lehető legtöbb oldalról képes megtámogatni a 0-14 éves korú gyermekek fejlődését, legyen szó akár tanulási-, beszéd-, vagy mozgási nehézségekről. Gyopárosfürdőn már van lehetőség komplex gyógypedagógiai, illetve mozgásfejlesztésre, DSZIT terápiára, csoportos tervezett szenzomotoros tréningre (TSMT-okosító torna), de vannak olyan szakemberek is a csapatban, akik járatosak az úgynevezett Dévény-, valamint a Pető-módszerben. A fejlesztések kiegészítéseként, vagy az egészséges fejlődés támogatására gyermekmasszázsra is van lehetőség, valamint a szülők babamasszázstanfolyamon vehetnek részt.

Fotó: Gyopárosfürdő

– Csoportos és egyéni terápiákra is van lehetőség előzetes egyeztetés alapján. Már az első pillanattól kezdve képzett szakemberek segítségével választhatják ki a szülők, hogy az adott problémára, mi a megfelelő kezelés. Mindig érdemes eljönni egy állapotfelmérésre is, hiszen ez alapján tudjuk megmondani, hogy milyen terápiára, és milyen gyakorisággal van szüksége arra a gyerekeknek – mondta Horváth Andrea, a gyógyászati részleg vezetője.

Azt is megtudtuk, hogy a csoportos terápiákat heti rendszerességgel tervezik megtartani. Igyekeznek alkalmazkodni az igényekhez, éppen ezért tartják a foglalkozásokat délután négy óra után, ezzel is igazodva a szülők munkaidejéhez. További részletek a Gyopárka Fejlesztő Kuckó oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.