- hirdetés -

A gyerekek és a pedagógusok lelki jóllétével foglalkozik, mindezt pedig az élménypedagógiai módszertan eszközével teszi a Boldogságóra programja. Ennek célja, hogy támogassa a résztvevőke a mindennapi problémákkal való megküzdésben, és hogy a fiatalok könyebben nézzenek szembe a nehézségekkel. A programban több orosházi óvoda és egy iskola diákjai is részt vesznek, így ők is csatlakoznak ahhoz a több mint százezer gyermekhez, akik boldogabbak lettek ennek köszönhetően.

Orosházáról összesen tizenegy intézmény csatlakozott a Boldogságóra elnevezésű kezdeményezéshez, mely során több korcsoportban tíz témakört járnak körbe a gyerekek a foglalkozások során. A feladatoknak köszönhetően a gyerekek az optimista, magabiztos és kitartó nevelésnek köszönhetően a jövőben könnyebben néznek majd szembe a problémákkal.

– A különböző témakörökhöz minden hónapban e-mailben kapunk egy segédanyagot. Ebben van elméleti háttér, motiváló idézetek, illetve javasolt gyakorlatok a gyermekcsoport számára. Mindemellett pedig még letölthető dalokról is gondoskodnak, amelyek minden esetben kapcsolódnak a témakörhöz. A pedagógusoknak van egy kézikönyve is, míg a gyerekek egy munkafüzetben tudnak dolgozni – mondta Bellák Anikó, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodáinak Ifjúság utcai Telephelyének óvodapedagógusa.

Az érintett témák között megtalálható például a hála, az optimizmus, a megbocsátás gyakorlása, a célok kitűzése és az apró örömök élvezete is. Az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos óvodái mellett több intézmény is csatlakozott a városból a programhoz. Az Aprajafalva Óvoda, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a Lurkó Óvoda és a GYSZC Kossuth Lajos Technikum is. A Boldogságórának köszönhetően így az orosházi fiatalok is optimista szemlélettel, magabiztosabban néznek a jövő elé, melyre ebben a rohanó és bizonytalan világban igen nagy szükség van.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.