- hirdetés -

A hétvégén Szegeden rendezték meg a női NB. I. első csoportkörét, valamint a férfi NB III harmadik fordulóját.

Az Asztalitenisz Sportegyesület Orosházanői csapata a Vecsés SE, az ATSK Szeged, valamint a Békési TEAM együtteseivel találkozott. A három mérkőzésből két győzelem mellett egy döntetlennel zárult a forduló. A lejátszott mérkőzések is bebizonyították, hogy a Dél Keleti csoport a legkiegyensúlyozottabb, amelyben az orosházi csapat két pont előnnyel vezeti a tabellát.

Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza Vecsés SE 5 – 5

– Szombaton Benkő Anett, Czeglédi Dorka, Veréb Xénia összeállításban szerepeltek lányaink, míg vasárnap Benkő Anett helyett Fehér Zsófia kapott játéklehetőséget – mesélte Bogdánffy Csaba, az egyesület szakmai koordinátora. – Mindkét játéknapon küzdelmes mérkőzéseken dőlt el a bajnoki pontok sorsa. A párost a vendégcsapat gyűjtötte be, az egyéni mérkőzések során fej-fej melletti mérkőzések után alakult ki a végeredmény, amely a látottak alapján igazságosnak mondható annak ellenére, hogy Czeglédi Dorka döntő játszmában 12-10 arányban kapott ki a vendégek éljátékosától Patakitól.

Győztesek: Czeglédi Dorka, Veréb Xénia 2-2, Benkő Anett 1.

Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza – ATSK Szeged 7-3

Bogdánffy Csaba elmondta, a párost könnyedén hozták játékosaik, az egyéni mérkőzések során Czeglédi Dorka vezérletével viszonylag magabiztos győzelem született, bár Veréb Xénia veresége nem volt bekalkulálva a szegediek cserejátékosával szemben.

Győztesek: Czeglédi Dorka 3, Veréb Xénia 2, Benkő Anett 1, valamint a Czeglédi – Veréb páros 1.

Békési TEAM – Asztaltenisz Sportegyesület Orosháza 1–9

– A páros győzelmet követően repülőrajtot vett együttesünk, és a várakozást alaposan felülmúlva szinte átrobogott a Békés gárdáján. Külön örvendetes volt Fehér Zsófia teljesítménye, aki hét év kihagyás után magabiztos, érett játékkal, korábbi önmagát is felülmúlva nyerte meg mérkőzéseit – folytatta a szakmai koordinátor.

Győztesek: Fehér Zsófia, Veréb Xénia 3-3, Czeglédi Dorka 2, valamint a Fehér – Czeglédi páros 1.

A vegyes csapatnak ez alkalommal nem sikerült

A férfi bajnokságban szereplő vegyes ASE csapat hazai környezetben 13-5 arányú vereséget szenvedett az NB.III. osztályban a Szolnoki Tisza SE I. csapatától. Bogdánffy Csaba elmondta, a papírforma eleve vendégsikert prognosztizált, az egységesebb játékerőt képviselő vendégek rászolgáltak a biztos győzelemre. Az orosházi együttesben Farka Dávid játékával felülmúlta csapattársai eredményét.

Győztesek: Farkas Dávid 3, Farka Izabella 1, valamint a Farkas-Bohács páros 1.

Fotók: OrosCafé archívum

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.