- hirdetés -

Az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban serdülő asztalitenisz csapatbajnokságot rendeztek az elmúlt hétvégén. Az ASE Orosháza két csapattal vett részt a megmérettetésen.

– A verseny rögtön egy kizárással kezdődött, az első kiemelt BVSC csapat egyik tagjának nem volt érvényes sportorvosija – mesélte Simon Viktor, az orosházi asztaliteniszesek edzője. – A második számú csapatunkat Vashegyi Regina és a minden értelemben újonc Rosinsky Petra alkotta. Petra még frissen igazolt versenyző, aki a mély víz – országos verseny – ellenére is tisztességgel helytált. A két barátnő legtanulságosabb meccse a szegedi lányok, Borics Gerda és Németh Gréta elleni páros volt. A kishitűséget végül legyőzte a küzdeni tudás, így a mieink 2:0 hátrányból is képesek voltak fordítani.

Vashegyi Regina- Rosinsky Petra páros végül a négyfős csoportban a negyedik helyen zárt.

Simon Viktor, edző (Fotó: OrosCafé archívum)

– Az első számú csapatunkat Bényei Nelli és Vadász Réka alkotta, akik a tavalyi évben az újonc csapatbajnokságon bronzéremmel zártak. A mostani versenyre harmadik kiemeltként érkeztek, céljuk ezúttal is a dobogó volt. A négyfős csoportban a két könnyebb ellenfelet mindkétszer 3:0-ra győzték le, a debreceni ellenfelük ellen viszont szoros mérkőzésen 3:1 arányban kikaptak, így a csoportban a második helyről várták a főtáblát. A sorsolás a Nyírbátor II-es csapatát adta, Nelli és Réka végig jó játékot mutatott, és megérdemelten győzött. A döntőbe jutásért a szegedi lányokkal játszottak, ahol a két válogatott kerettag már megállította őket, így egy újabb bronzéremmel bővült az éremgyűjteményük – fogalmazott Simon Viktor.

Kiemelt fotó: ASE Orosháza gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.