- hirdetés -

Az Oktatási Hivatal bázisintézménye hirdette meg a keddi szakmai napot a Táncsics Mihály Gimnázium, a Kaáli Természettudományos Tehetségműhely első programjaként.

A program kezdetén Pavukné Simon Nóra, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője és Árusné Erős Krisztina igazgató mondott köszöntőt és kívánt a megye több iskolájából érkezett pedagógusoknak, a szak módszertani naphoz hasznos időtöltést.

Pavukné Simon Nóra főosztályvezető (b) köszöntötte elsőként a jelenlevőket (Fotó: Kovács Lajos)

– A másfél éve elkészült Kaáli Természettudományos Tehetségműhely a legmodernebb felszerelésekkel ellátott, kiváló körülmények közt tanulhatják a biológiát és a kapcsolódó tárgyakat. Számunkra ez nagy előrelépés, szakmai siker. A diákjaink nagy része továbbtanul, közülük sokan a Szegedi Tudományegyetemen, ezért tartottuk fontosnak, hogy megerősítsük és tovább folytassuk a tehetséggondozást – mondta el az igazgató.

Ezután a Táncsics gimnázium tanára, Gabnai Edit mutatta be a Kaáli Természettudományos labor munkáját és programjait, majd Fodor Éva tanárnő interaktív, workshop jellegű előadása következett arról, hogy a mostani, a Z és alfa generáció tagjait hogyan, milyen módszerekkel lehet motiválni.

A szakmai nap záró akkordjaként Nagy Márió Tibor, a Szegedi Tudományegyetem PhD hallgatója, a Táncsics gimnázium volt tanára, előadásában a disputa módszer alkalmazását felhasználási lehetőségeit mutatta be. Ebben segítséget kapott két kollégájától, a gimnázium két tanárától, Gabnai Edittől és Mikulás Rolandnétól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.