- hirdetés -

A nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumokba az általános iskola közreműködése nélkül is jelentkezhetnek az érintett diákok. Az időpontok közeledtével érdemes átvenni, hogy hogyan és mire kell odafigyelniük. A fontosabb tudnivalók összesítéséhez a Táncsics Mihály Gimnáziumot kérdeztük meg.

A diákok és szüleik számára a legelső lépés információt szerezni arról, hogy milyen a felvételi eljárás az általuk kiszemelt iskolában. Az intézmények október 20-ig hozzák nyilvánosságra a felvételivel kapcsolatos információkat, ezután lehet tájékozódni a felvételi eljárás pontos menetéről.

A központi felvételire való jelentkezés határideje november 30. A jelenlegi tanév központi felvételi írásbelijét magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából 2024. január 20-án rendezik meg 10 órai kezdettel. Pótló központi felvételi megírására január 30-án, 14 órától van lehetőség – sorolta a fontosabb dátumokat és tudnivalókat Misinszkiné Szőke Nóra, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese.

Hozzátette, hogy a felvételizőket február 9-én értesítik az írásbeli eredményekről. A kiválasztott középiskolákba a jelentkezési határidő február 21, míg az ideiglenes felvételi jegyzék kihirdetése március 22-én történik majd. A hivatalos felvételi eredmények kiértesítése május 2-án lesz.

A kisgimnáziumba készülőknek idén két nyílt napot is rendeznek a Táncsics Mihály Gimnáziumban, október 14-én és november 11-én (szombati napokon). Ezen kívül november 9-én a 8. osztályosok, míg november 29-én a 4. és 8. osztályosok számára tartanak nyílt napokat, a két alkalom során pedig a felvételi tájékoztatón felül órát is látogathatnak majd a diákok és szüleik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.