- hirdetés -

Immár hatodik alkalommal rendezték meg országosan a Magyar Népi Játékok Napját. Az idei programhoz közel 800 intézmény csatlakozott. Orosházán, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának óvodapedagógusai várták október 9-én délután a családokat egy közös játékra.

Az Így tedd rá! programmal karöltve szervezték Orosházán a Magyar Népi Játékok Napját, melynek célja, hogy a gyerekek mozgáskészsége a hagyományos népi játékok segítségével fejlődjön. Az emberek kedvét az őszi hideg időjárás sem vette el, október 9-én több család is eljött, hogy együtt szórakozzon a fiatalokkal és a szervezőkkel a Petőfi Művelődési Központban.

– Ebben az évben már hatodik alkalommal rendezték meg az eseményt. A délután a nép játékokról szól, ezeket fogjuk közösen játszani a város óvodásaival, akik ellátogattak hozzánk. Fontos, hogy a gyerekek megismerjék ezeket a hagyományokat, a játékoknak köszönhetően pedig észrevétlenül fejlődnek a különböző képességeik is. A gyerekek mindig nagyon élvezik ezeket a délutánokat, mindent szeretnek benne – mondta Bellák Anikó, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodáinak Ifjúság utcai Telephelyének óvodapedagógusa.

Fotó: OrosCafé

A délutánt különböző mondókákkal nyitották meg, mely a szórakozás mellett a gyerekek beszédkészségét is fejleszti, miközben szókincsük is bővül. Az emellé kapcsolt játékok pedig önfegyelemre, szabálytiszteletre tanítják a gyermekeket. A Szedem szép rózsámat kezdetű dalnál az óvónők úgymond csokorba szedték az óvodásokat és szüleiket, majd a következő mondókánál már párba kellett állniuk a résztvevőknek, mígnem a közös délután zárásaként mindenki együtt táncolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.