- hirdetés -

Gyerekzsivajtól volt hangos szeptember 30-án délután a Máltai Játszótér, ahol a helység 13. születésnapját ünnepelték. Mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetsző programot vagy elfoglaltságot, hiszen a Magyar Népmese Napja köré is szervezett eseményt játéklehetőségek, bemutatók és egy közös tortavágás is színesítették.

Kamaszkorba lépett a Máltai Játszótér, hiszen éppen 13 évvel ezelőtt, 2010 szeptemberében indult útjára a gyerekek egyik kedvenc orosházi helyszínének története. A játszótér életében egyébként is minden évben a születésnap számít a legkiemelkedőbb eseménynek, ez pedig idén sem volt másként. Szeptember 30-án a Máltai dolgozói egy színes programsorozatot varázsoltak a helyszínre a délutáni órákban.

A játszótér vezetője, Frankó Attila elmondta, a szeptember 30-i nap egyben Benedek Elek születésének a napja, a Magyar Népmese Napja, így igyekeztek ők is a játszótér születésnapját népmesei motívumok köré építeni.

– Ennek megfelelően volt népmesei totó, keresztrejtvény vagy sorverseny, vagy éppen boszorkánynak beöltözés, de a hagyományosnak számító programjaink is, mint például az arcfestés, csillámtetoválás, kürtöskalács készítés is ugyanúgy utat találtak a gyerekekhez és szüleikhez. A rendezvény második felében népi játékokat lehetett játszani, de karate bemutató és színpadi műsor is volt, utóbbihoz a játszótér dolgozói is csatlakoztak, valamint a Fiastyúk Citeraduó is zenélt – sorolta.

A létszámra nem lehetett panasz, sokan választották délutáni programként a játszótér születésnapi ünnepségét. A fiatalok közül – akik néhány évvel ezelőtt még gyermekként játszottak önfeledten a Máltain – sokan most önkéntesként segítették a munkát, a szervezést. Így tett Deák Barnabás is.
– Nagyon szívesen jövök ide, jó érzés volt segíteni, például az ugrálóvár felállításában, de szívesen igazítottam a délután során útba a gyerekeket vagy szálltam be én magam is a játékos feladatokba. Egy élmény a mai nap, nagyon jól érzem itt magam – mesélte boldogan.

A nap egyik fénypontja a tortavágás volt, míg előtte, szintén a népmesei motívumot erősítve, galambokat reptettek. A 13-as számmal díszített torta felszelése előtt a játszótér egyik támogatója, Sára Csaba köszöntötte a megjelenteket.
– Én úgy gondolom, hogy a 13-as egy szerencsés szám, szóval nagyon köszönöm mindannyiunk nevében a Máltai dolgozóinak, hogy ez a nap ma létrejöhetett. Nem is nagyon szaporítanám tovább a szót, csak annyit mondok: Boldog 13. születésnapot Máltai Játszótér – emelte ki.

A köszöntést követően nem is maradhatott el Halász Judit örök klasszikusnak számító születésnapi dala, majd a gyerekek is jóízűen elfogyasztották a születésnapi tortát. Bíznak benne, hogy ez a jövőben sem lesz másként és még sok ilyen ünnepséget tudnak együtt tölteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.