- hirdetés -

1973-ban, tehát éppen 50 évvel ezelőtt érettségiztek a Táncsics Mihály Gimnázium egykori kémia-biológia szakos diákjai, akik most újra találkoztak egykori kedves emlékeik helyszínén. Lelkesen foglalták el helyüket egykori osztálytermükben, a rendhagyó osztályfőnöki óra után megemlékeztek egykori tanáraikról, majd jó hangulatú vacsorával zárták a közös napot.

Nem mintha elfeledkeztek volna egymásról az elmúlt évek során, hiszen ahogy a rendezvényt szervező Baranyai Ilona elmesélte, az érettségi vizsga óta minden ötödik évben összegyűltek, annak ellenére, hogy úgymond hamar szétszóródtak az országban.

– Már csak hárman élünk itt Orosházán az egykori csapatból, a többiek az ország több részén is, szóval nem kevés időt vett igénybe ennek a mostani alkalomnak a megszervezése. De mindig körleveleket szoktunk küldeni egymásnak a különböző ünnepi alkalmak során, az pedig egy kicsit megkönnyítette a dolgunkat. A szervezésben nagy segítségemre volt Vígh Sándor, a levelezést ő bonyolította le és kereste meg a tanárainkat. A mi osztályunk az 1973-ban végzett B osztály volt, kémia-biológia tagozatosok voltunk, sokan közülük egyébként kollégisták – mesélte.

Habár fél évszázad eltelt, lelkesedésük nem változott, boldogan köszöntötték egymást és idézték fel az elmúlt évek történéseit már a találkozó kezdete előtt, a Táncsics Mihály Gimnázium bejárata előtt és álltak össze egy csoportképre az intézmény aulájában. Ezt egy rendhagyó osztályfőnöki óra követte, melyre még az egykori osztálynaplót is előkeresték. Nagy örömükre egykori tanáraik közül ketten is el tudtak jönni az eseményre: A matematikát oktató Nagy Pálné Margit és a kémiát tanító Dienes Béláné Erzsébet is.

Nem feledkeztek meg elhunyt társaikról és egykori pedagógusaikról sem, méltóképpen ápolva emléküket. Útjuk a gimnáziumot és a temetőt követően a Petőfi Művelődési Központba vezetett, ide alakítottak ki egy vacsoraasztalt, tovább folytatva az egykori boldog emlékek felidézését, valamint elmesélve egymásnak, hogy kivel mi történt az elmúlt évek során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.