- hirdetés -

Már évek óta hagyomány az Eötvös József Katolikus Általános Iskola életében, hogy a szeptemberi Európai Diáksport Napját kiadós mozgással töltik. Nem volt ez másként idén sem, az évszámhoz igazodó 2023 méter lefutását követően alsó- és felső tagozatos diákok egyaránt megtalálhatták a kedvenc elfoglaltságaikat.

Sportiskola révén egy remek kezdeményezésnek tartja a szeptember végén esedékes diáksportnapot az Eötvös iskola, így nem is lehet kérdés az intézmény életében, hogy minden évben számos mozgási, sportolási lehetőséggel csatlakoznak ők is a programhoz. A céljuk, hogy a gyerekek legalább 2 órát, vagy ha lehet, még többet mozogjanak. Ehhez szokták kialakítani az Eötvös-csarnokot, valamint az iskola udvarát, de az egészséges táplálkozáshoz, életmódhoz kapcsolódó videós vetítés és teszt is szerepel a programok között.

– A programsorozat ilyenkor mindig úgy épül fel és veszi kezdetét, hogy az adott évszámhoz igazodó méterszámot kell lefutni. Ez ugye idén 2023 méter volt, a felső tagozatos diákjaink ilyenkor a főtérre szoktak elmenni lefutni az adott távot, míg az alsósok az iskola udvarán teljesítik. Utána külön válnak és ilyenkor igyekszünk nekik minél színesebb sporteseményeket kitalálni, amiben részt tudnak venni és így egész nap mozgásban tudjuk őket tartani – ismertette a részleteket az iskola testnevelő tanára, Szénási Viktor.

Hozzátette, évről évre próbálnak mindig valami újat is beépíteni a programba (többek között az ugróiskolát vagy táncos feladatokat), ő például az Orosházi Spartacus Birkózó Klub termében tartott egyperces fogójátékot vezényelte le a gyerekeknek beszélgetésünkkor. Kint az udvaron KRESZ-pályát is építettek, egy kerékpáros ügyességi verseny is zajlott, de lehetőség nyílt az asztaliteniszre, valamint a frizbivel végzett célba dobásra.

Bent a csarnokban inkább a kisebb, alsó tagozatos diákok találták meg a számításaikat. A célba dobás persze itt sem maradhatott el, de kipróbálhatták a floorball sportág alapjait vagy a lufikkal játszott röplabdát, ami szintén nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.