- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnáziumban hagyomány, hogy a legkisebbeket, vagyis az 5/8 osztály tanulóit a kisgimnazista osztályok is felavatják. Ezt a kellemes délutáni programot szeptember 22-én tartották meg.

Először a tornateremben gyülekeztek az osztályok, ahol a „kis gólyáknak” különböző feladatokat kellett megoldaniuk, hogy igazi Táncsicsossá váljanak. A sort az ötödikesek bemutatkozása indította, ahol versbe szedték, hogy melyik kisdiákról mit is kell tudni. Vicces, vidám versikéjük hatalmas sikert aratott, mellyel idősebb diáktársaik tetszését is elnyerték.

Ezután következtek a nagyobbak avatási feladatai. A hatodikosok poharas feladata után a hetedikesek rajzolós feladata következett, majd a nyolcadikosok kincskeresése. Az udvaron elrejtett puzzledarabokat össze kellett illeszteni, melyből megfejtésként az 5/8 osztályképe nézett vissza. Ezt a fotót használta fel a 8/8 osztály „mestercukrásza”, Páli Gergő is és készítette el a csokitortát egy klassz fotóval. Az esküt nem csak a gólyák, hanem osztályfőnökük, Madarász Dóra tanárnő is letette, vidám perceket okozva ezzel a nézőknek. Az avatás zárómomentuma, amikor a nagyobb diákok kaput tartanak és a kisdiákok áthaladnak alatta. Ez szimbolizálja a Táncsics gimi kapuján való belépést és majd a nyolcadikos ballagáson haladnak át ismét alatta, amikor kilépnek a kisgimnázium soraiból.

A délután ezt követően az önfeledt szórakozás jegyében telt. Kellemes beszélgetések, játék, számháború és a kihagyhatatlan focikupa zárta a napot. A fociban az idén a legjobb a 8/8 osztály csapata volt, őt követte az 5/8, majd a 7/8 és a 6/8 zárta a sort.

Az osztályfőnökök mellett a 9/8, a 10/8 és a 10. A osztályok is részt vettek a délután sikeres lebonyolításában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.