- hirdetés -

Élete egyik legszebb napjaként jelölte meg 2009. szeptember 28-át Harangozóné Rétes Edina.

Tizennégy évvel ezelőtt ezen a napon alapította meg csapatát, a ReDance Hip-Hop Crew-t, amit kezdetben a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett tanulmányaival párhuzamosan végzett. Mint mondta, sosem felejti el az első napot, nem gondolta volna, hogy annyian eljönnek az általa hirdetett nyílt napra. Annál nagyobb volt a meglepetés, mikor sorra érkeztek a gyerekek, legtöbbjük ráadásul már a jól sikerült első órát követően be is szeretett volna iratkozni.

Számos fantasztikus versenyeredmény és rendezvényeken való fellépés mellett az elmúlt évek során négy nagyobb előadással is megörvendeztették közönségüket a táncosok. Az első egész estés produkció 2014-ben érkezett, Életút címmel. Ezt követte 2016-ban a Képzavar című előadás, majd 2018-ban az Elveszve című előadásukkal kápráztatták el az orosháziakat. Ez az utóbbi előadás annyira jól sikerült, hogy nem sokkal később, 2019-ben is megismételték.

Legutóbb a tavalyi év végén álltak ilyen formában a Petőfi Művelődési Központ színpadára. December 16-án érkezett el a nagy pillanat, az előadást megelőzően felidézték az azt megelőző évek nehézségeit, az online oktatásra való átállást, ami nem kis dolog a tánc világában. De az az este nem erről szólt, hanem az ünnepekre való hangolódásról, a Manóba című előadásukkal egy kis vidámságot, meghittséget csempésztek az emberek karácsonyi készülődésébe.

A csapat tagjai minden évben megünneplik az évfordulót, de ezek közül a legeredményesebb talán a 2019-es évük volt, amikor először egy jubileumi nyári tánctábort szerveztek, majd egy fantasztikus bál koronázta meg az évfordulót. Egy éj a csillagok alatt – mert mint mondták, hisznek abban, hogy a csillagok alatt minden álmuk valóra válhat. Természetesen azon az estén sem maradtak adósak a tánccal vendégeiknek.

Sosem feledkeznek meg az egyesület születésnapjáról, ez a fotó két éve, a 12. évfordulón készült (Fotó: Rétes Anett)

– A 14 év alatt rengeteg táncolni vágyó gyermekkel foglalkoztam. Talán ami nagyon megfogott az az, hogy voltak akik mellettem nőttek fel és 10 évig velem voltak. Ők a mai napig az életem részei és már nem „csak” tanítványok hanem jó barátok is. A tánc sokat ad. Sokszor azt gondolják az emberek, hogy aki a színpadon van biztosan nagyon bátor és nyitott mindenki felé, de sok olyan gyerkőccel foglalkoztam már, akiket pont a zárkózottságuk vagy a szorongások miatt hoztak el a szülők. Az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy sok gyereket átsegített már a tánc a lelki nehézségeken. Mi művészlelkek vagyunk. Érzékenyebbek, az örömet és a bánatot is végletesebben éljük meg de úgy gondolom ezzel semmi baj nincs. Van egy hely ahol mindezt kiadhatjuk magunkból és az a színpad. Kifejezheted önmagad mozdulatokkal, ami egy nagyon boldog és felszabadító érzés. Számomra ez mindig is örök szerelem marad – mondta el gondolatait a csapatvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.