- hirdetés -

Szeptember 22-én és 23-án rendezték meg Békéscsabán a Magyar Tehetséggondozó Társaság 33. Országos Konferenciáját, melyen a Vörösmarty Mihály Általános Iskola a hazai szakemberek színe-java előtt mutatta be mintaértékű tehetséggondozó munkáját és projektjeit.

Már a konferencia megynitó ünnepségén megcsodálhatták a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal vendégei és az előadók az orosházi intézmény felsős ének-zene tagozatos tanulók színvonalas énekkari műsorát. A 6. és 7. évfolyamos diákokat Dávidné Bartha Szilvia és Tóth Margit felkészítő tanárok kísérték el a fellépésre.

A pénteki plenáris előadáson az országos tehetséggondozás kiemelkedő vezető személyeinek előadásait követően a Vörösmarty iskola különleges tehetséggondozó tevékenységéről Borombós Edit, a tehetséggondozó munkaközösség vezetője tartott előadást „STEM, STEAM, STREAM – vörösmartys módra” címmel.

– A konferencia második napján a szekcióüléseket tartották meg, ahol a Vörösmarty iskola mellett a református és evangélikus iskola is bemutathatta az Orosházi Oktatási Kerekasztal által létrehozott és a város önkormányzatának támogatásával működő városi tehetséggondozó műhelyeinek működését – írta beszámolójában az iskola.

A vörösmartys pedagógusok ezen felül az iskola több évtizedes hagyományaira épülő, napjainkban folytatott tehetséggondozásából adtak ízelítőt. A „Művészeti tehetséggondozás” szekcióban Tóth Margit „A tűznek nem szabad kialudni – művészeti nevelés a Vörösmartyban” címmel, az „Informatikai tehetséggondozás” szekcióban a szekcióvezető Csányi Judit „XXI. századi tehetséggondozás  – vörösmartys módra” címmel, míg Líbor Roland „Robotok, drónok és más csodák – STEM szakkörök a Vörösmartyban” címmel tartott előadást.

Az iskola és vezetője a szervezőktől és a Magyar Tehetséggondozó Társaság vezetőségi tagjaitól is elismerő dicséretet kapott mind a kórus igényes műsoráért, mind az iskolában folyó tehetséggondozó munka folyamatos, állandóan megújuló, kiemelkedő színvonalú megvalósításáért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.