- hirdetés -

Szeptember 19-én a Táncsics Mihály Gimnázium 10., 11. és 12. évfolyamos, biológia tagozatos diákjai terepgyakorlaton vettek részt a DALERD Zrt. Erdészeti Tájékoztatási Központjában Gyula-Városerdőn Francziszti László, Gabnai Edit, Mikulás Rolandné és Oroveczné Egervári Zsuzsanna kísérő tanárok vezetésével.  

A természet közvetlen megfigyelése szerves részét képezi a gimnáziumban folyó emelt szintű biológia képzésnek, amely a gyakorlati ismeretszerzést helyezi tudományos alapokra. A terepgyakorlaton egy közel 4 órás túra keretében a tanulók megismerkedhettek a terület társulásaival, jellegzetes növényeivel és állataival. A XIX. század második felében végzett folyamszabályozások után kialakult másodlagos folyóártéri tájforma Békés vármegye egyik legszebb táji értéke, a Körösök volt árterein kialakult tölgy-, kőris- és szil ligeterdők nagy, egybefüggő erdőségeket alkotnak.  

A diákok megfigyeléseikről jegyzőkönyvet vezettek, illetve terméseket, leveleket gyűjtöttek, amelyeket később fajismereti és ökológiai vizsgálatokhoz használtak fel.  

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.