- hirdetés -

Immár hatodik alkalommal adott otthont a Szentetornyán a lakodalmas ház az Egységes Szociális Központ Idősek Napja alkalmából tartott ünnepségének. Az idei program során az intézmény dolgozóit és ellátottjait köszöntötték, majd vicces fellépésekkel, kisebb színdarabokkal kedveskedtek nekik a táncmulatság előtt.

Közel 180 fő, az Egységes Szociális Központ dolgozói, egykori dolgozói és ellátottjai várták szerda délelőtt, hogy megkezdődjön az intézmény Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepsége.
– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek. Ilyenkor a köszöntések mellett mindig kedveskedünk nekik egy kis műsorral és egy kiadós ebéddel, bízom benne, hogy ezek idén is elnyerik majd a vendégek tetszését – mondta a kezdést megelőzően Korcz Mária, az ESZK Őszirózsa Klubjának szakmai koordinátora.

A vendégek egyike, Lipták Zoltánné kiemelte, hogy minden évben nagyon várják ezt a rendezvényt, hiszen ilyenkor régi ismerősökkel találkozhatnak, jól érezhetik magukat, kimozdulhatnak egy kicsit a mindennapokból. A köszöntő beszédek sorát Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán indította, aki elmondta, szinte hihetetlen, hogy a legutóbbi esemény óta ismét eltelt egy év, de jó társaságban gyorsan telik az idő.

– Mindenkinek azt kívánom a város önkormányzata nevében is, hogy érezzék jól magukat az Idősek Napja alkalmából, de a többi napon is. A szociális területen dolgozni pedig csodálatos dolog, én annak idején nagyon jól éreztem magam mind az idősek között, mind a családsegítés körében. Orosházán egy kitűnő csapat dolgozik, azok a vezetők, munkatársak, akik most itt vannak, mind emberfeletti munkát végeznek. Azért dolgoznak, hogy a segítséget, biztonságérzetet megadják az ellátottjaiknak – hangsúlyozta.

Antal László, a szentetornyai körzet önkormányzati képviselője köszöntőjében elmondta, az Idősek Napjának lényege, hogy kifejezzék hálájukat, tiszteletüket és szeretetüket azok iránt, akik a hosszú munkában eltöltött éveket követően közöttük töltik jól megérdemelt nyugdíjas éveiket. Ez a nap az idős emberekről, az irántuk való tiszteletről szól, ami magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak a kifejezését, hogy mindannyiunknak nagy szüksége van rájuk.
– Szükségünk van mindarra az élettapasztalatra és higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek és arra a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket – emelte ki.

Az Egységes Szociális Központ intézményvezetője, Bogárné Kiss Ildikó az intézmény nyugdíjas dolgozóit is üdvözölte.
– Még sokszor emlegetjük Önöket, akik nélkül nem válhattunk volna hiteles szakemberekké. Önöktől tanultuk a szakmát, Önök jelentik a kapaszkodót. A legnagyobb örömet, megnyugvást az jelenti számunkra, hogy Önöket vidámnak és egészségesnek láthassuk még hosszú időre. Köszöntöm az ellátottakat is! Úgy gondolom, hogy a szép gondolatok is csak nehezen tudják visszaadni azt a hálát és köszönetet, amit érzünk – tette hozzá.

A köszöntéseket követően elsőként a dolgozók kedveskedtek vicces műsorszámokkal a vendégeknek, az Irigy Hónaljmirigy vicces jeleneteit és dalait kiparodizálva. Hasonló célból érkeztek Szentetornyára szerdán a Szegedi Mandula Színház művészei is, akik szintén nagy sikert arattak komikus színdarabjukkal. Végül táncmulatság és egy közös ebéd koronázta meg a napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.