- hirdetés -

Összesen 80 millió forintot nyert különböző felújításokra és fejlesztésekre az elmúlt napokban Kardoskút. A pozitív hírekről Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Varga Pál, a település polgármestere számolt be szeptember 22-én egy sajtótájékoztató keretében.

Három jó hírrel tudunk ma szolgálni – kezdte Erdős Norbert országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatót a kardoskúti Móra Ferenc Művelődési Ház előtt. A település számára ez az utolsó nagy támogatás csomag, melyről nagy örömmel beszéltek, hiszen a 80 millió forintos összegnek köszönhetően több intézmény és járda is megújulhat.

– A legfontosabb és legnagyobb volumenű fejlesztés az energetikai felújításokra érkezett 74 millió forint, amely egyharmad-kétharmad arányban oszlik meg a művelődési ház és a leendő általános iskola között. Emellett Kardoskút a választókerületben egyedüliként nem barnakőszénre hanem tűzifára pályázott, melyre valamivel több, mint egymillió forintot kapott a település. A további 5 millió forint pedig a Magyar Falu Program sikeres járdapályázatából származik, mely során az általános iskola előtti részt újítják fel – tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

Varga Pál a település polgármestere hozzátette, nagy öröm számukra, hogy ilyen eredményekkel szerepeltek ezeken a pályázatokon, és nem ez az első eset, hogy a képviselő ilyen jó hírekkel érkezett.

– Az energetikai felújításra szánt pénzből a művelődési ház napelemeit bővítjük majd, illetve hőszivattyús fűtéssel látjuk el a központi rendszert. Kardoskút pezsgő életét így nem kell visszaszorítani a dráguló energiaárak miatt. Az általános iskolánál már egy komplexebb fejlesztésről beszélthetünk. Megújul a külső homlokzat, új szigetelést és nyílászárókat kap az intézmény, illetve itt is napelemekkel és hőszivattyúkkal próbáljuk csökkenteni az energiaárakat, hogy a jövőben minden zökkenőmentesen menjen, ha kinyit az iskola – ismertette Varga Pál. – Az általános iskolához szorosan kapcsolódik a járdafelújítás is, hiszen nagyon rossz állapotban volt, így azonban sokkal biztonságosabb lesz ott a gyalogos közlekedés – emelte ki.

Fotók: Nagy Kristóf

A pályázatból érkező tűzifát a rászoruló családok között osztják majd ki. Ebben az esetben egy széles skálát határozott meg a képviselő-testület, hogy minél több lakoson segíteni tudjanak. A polgármester hangsúlyozta, a pályázati forrásoknak köszönhetően megtakarított bevételeket önerős beruházásokba igyekeznek fektetni. Így például kialakítanak egy új utcát, megújul az óvoda kerítése és további járdafejlesztéseket is terveznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.