- hirdetés -

Néhány nappal korábban számoltunk be Juhos Tibor sikeréről, aki szegedi csapatával kiharcolta a feljutást, így a következő szezonban az első osztályú csapatbajnokság keretei között léphet pályára egyetemi tanulmányai mellett. Hét sportolója rovatunkat így a tehetséges orosházi teniszezővel folytatjuk.

Juhos Tibor 5 éves korában ismerkedett meg sportágával, Németh István irányításával kezdett el teniszezni. Ez nagyjából 12 éves koráig tartott, amikor Szentesen folytatta sportpályafutását, jelenleg pedig Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karon végzett tanulmányaival párhuzamosan teniszezik.

– Az előző félévben kaptam sportösztöndíjat az egyetemen, ezzel is próbálják egyébként ösztönözni a diákokat arra, hogy ne csak a tanulásra koncentráljanak, hanem amennyire csak tudják, a sportkarrierjüket se helyezzék háttérbe. Mint ahogy az ismert mondás is hirdeti: Ép testben ép lélek. Jelenleg az SZTE-Sonrisa Sportmánia csapatának a tagja vagyok, az egyesületnek, mint ahogy azt a neve is mutatja nem kis kötődése van az egyetemhez. Szóval én úgy gondolom, hogy megtaláltam az arany középutat, jól kiegészíti egymást a sport és a tanulás, ráadásul a sportban szerzett pozitív tapasztalatokat a tanulásban is tudom kamatoztatni – árulta el Tibor.

Bajnokként, ráadásul vereség nélkül zártak (Fotó: egyesület Facebook-oldala)

Az elmúlt évek során több olyan eredményt is elért, melyre büszke lehet, ezek közül kettőt éppen a közelmúltban. Sikerült megnyerniük csoportjukban a másodosztályú bajnokság küzdelmeit (ráadásul veretlenül), így a következő szezont már az élvonalban kezdhetik meg. Érdekesség, hogy a maga mindössze 22 évével a már tapasztaltabb játékosok közé tartozik. A feljutással és az első osztályban való játékkal egyébként egy 4-5 évvel ezelőtt kitűzött célja teljesült.

Pár héttel korábban, július elején a spanyolországi Granadába utazott, ahol az Egyetemi Európa-bajnokságon vettek részt csapattársaival. Nehéz sorsolást kaptak, ellenfeleik közül többen is ATP-ranglistás játékosnak számítottak. Végül a 10. helyet csípték meg, amivel elégedetten térhettek haza.

– Ezen kívül megadatott, hogy még 16 évesen a magyar bajnokságon lettem második csapatban, illetve ezt az eredményt még kisebb koromban, ha jól emlékszem 12 évesen is sikerült elérnem már párosban – tekintett vissza korábbi éveire is a tehetséges sportember.

Úgy érzi, megtalálta az arany középutat (Fotó: egyesület Facebook-oldala)

Célja jelenleg tehát az, hogy a tanulmányai alatt első osztályú szinten teniszezhessen.
– Annyira előre még nem tekintek, ha elvégzem az egyetemet és teljesítem a szakvizsgámat, utána még szívesen megpróbálnám ezen a szinten a játékot, de a profi versenyszintben nem gondolkodom, arra már tényleg nincs lehetőség a tanulmányok mellett. Én a jelenlegit félprofi szintnek mondanám, ami tartható akár 10-15-20 évig is, amíg a testem és az időm engedi – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.