- hirdetés -

Két éve végzi egyetemi tanulmányait Szegeden és erősíti az SZTE-Sonrisa Sportmánia teniszcsapatát Juhos Tibor. Az orosházi sportember így most egy szép siker részese lehetett, ugyanis a fiatal együttes megnyerte másodosztályú csoportját a felnőtt csapatbajnokság küzdelmei során, így a következő szezonban már a legjobbak között bizonyíthatnak.

Sokszor írtunk már honlapunkon Juhos Tibor teniszben elért sikereiről, korábban pedig a sportágban addig elért kedvenc pillanatait is felidézte nekünk. Akkor elmondta, hogy a sportág mellett a tanulásra is igyekszik nagy hangsúlyt fektetni, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanul.

Egyetemi életéhez kapcsolódott most legutóbbi sikere is, ugyanis az SZTE-Sonrisa Sportmánia csapatának oszlopos tagja, a maga 22 évével is az együttes tapasztaltabb teniszezői közé tartozik. A legutóbbi hétvégén egy nagy siker részese lehetett, ugyanis sikerült megnyerniük a másodosztályú küzdelmeket és bajnokként zártak csoportjukban.

Bajnokként, ráadásul vereség nélkül zárták a bajnokságot (Fotó: egyesület Facebook-oldala)

– Egy fiatal együttesről van szó, többnyire 15-22 éves játékosokból áll. Mondhatni erre az idényre sikerült végleg összeállnunk, a mostani formáció képes volt arra, hogy megnyerje a másodosztályt. Tavalyhoz képest jött még egy játékos hozzánk, aki kulcsszerepet játszott a sikerben, mondhatni, ő volt az eddigi hiányzó láncszem – ismertette a részleteket Tibor.

Mint mondta, hatalmas örömként élték meg, hiszen a négy másodosztályú csoport közül messze az számított a legerősebbnek, melyben ők is szerepeltek, többször is élvonalbeli szintű játékosokat és csapatokat is sikerült legyőzniük, szóval keményen megdolgoztak érte. A siker értékét tovább növeli, hogy veretlenül hozták le az egész bajnokságot.

Néhány héttel korábban, július 2. és 10. között rendezték a spanyolországi Granadában az Egyetemi Európa-bajnokságot, 16 csapat részvételével.
– Oda két egykori csapattársammal mentem, akikkel még Gyulán játszottam együtt és ők is itt tanulnak Szegeden. A 16-ból végül a 10. helyet szereztük meg, ami szerintem igazán jó eredménynek mondható. A sorsolás során nem sok szerencsénk volt és egy csoportba kerültünk mind a későbbi bajnokkal, mind a későbbi negyedik helyezettel, közülük többen is ATP ranglistával rendelkező játékosok voltak – mesélte.

Július elején Spanyolországban játszott (Archív fotó: TSZSK)

Hozzátette, összességében egy nagyon jó élmény volt számára a júliusi esemény is, a szervezés és a kivitelezés tökéletesre sikerült, sok új embert ismerhetett meg és jó élményekkel lett gazdagabb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.