- hirdetés -

Itt a tavasz, itt a jó idő, az Orosháza Városi Tenisz Klub (OVTK) pedig hagyományosan ilyenkor rendezi meg szezonnyitó teniszversenyét. Nem volt ez másként idén sem, április 7-én ráadásul nem kevesebb, mint 19 páros nevezett a Tó utcai teniszpályákon tartott programra. De nem csak a létszám miatt volt ok az örömre.

Ragyogó napsütés fogadta vasárnap reggel a sportolni vágyókat, így az Orosháza Városi Tenisz Klub hagyományos szezonnyitó versenyének résztvevőit. A tendencia ugyan évről évre növekedést mutat, de ismét elmondhatták, hogy soha ilyen sokan nem neveztek még a megmérettetésre. Ezúttal ugyanis összesen 38 ember, azaz 19 páros vett ütőt a kezébe, akiket hagyományosan három csoportba osztottak be.

Ilyen sokan még nem neveztek korábban (Fotó: Bojtor Zalán)

– Meg lett hirdetve női páros, férfi amatőr páros és férfi versenyzői páros kategória is. Annyi módosítás lett végül, hogy a női páros versenyünkből egy vegyes páros versenyt alakítottunk ki. A másik két kategóriában pedig, mint minden évben, úgy most is a versenyzőink, valamint a hobbiszinten teniszező sportemberek is megmutathatták a tudásukat – sorolta az egyesület vezetőedzője.

Németh István emellett boldogan számolt be egy másik jó hírről, ugyanis a Tó utcában található három teniszpálya nemrég világítást is kapott, ez pedig számos előnnyel jár számukra. Így, aki szeretne, estig is tud játszani, nem kell befejeznie az edzést sötétedéskor, valamint az őszi szezont is ki tudják tolni későbbre.

– Pár évvel korábban, egy elszólásnak köszönhetően indult az egész, egy csapattársam, illetve klubunk tagja, Jankov István vetette fel az ötletet. Ő ugyanis tudott volna hozni betonoszlopokat, mellyel a világítást is megpróbálhattuk volna felszerelni. Akkor még elhessegettük a gondolatot, nemrég azonban ismét előkerült az ötlet, átgondoltuk és belevágtunk.

Köszönettel tartozunk a városgazdálkodásnak, az önkormányzatnak és a szponzorainknak a támogatásért, valamint mindenkinek, aki ebben részt vett. Annál, hogy most egy megújult pályán, kicsit újabb körülmények között ennyi ember versenyezzen, jobbat nem is kívánhattam volna – mesélte Németh István.

Részletes eredmények:
Vegyes-női párosok:
1. Major Hajnalka – Bolla Zsolt
2. Juhos Tamás – Dr. Pleskó Ágnes
3. K.Tóthné Uj Magdolna – Dr. Lehoczkyné Dr. Farkas Krisztina ill. Deli Szelina – Nagy Dorina

Férfi B liga:
1. Mecséry Lajos – Farkas Máté
2. Fekete Domonkos – Czédula Péter
3. Bárdos Balázs – Bárdos Botond ill. Csiszár Csaba – Sisák Csaba

Férfi A liga:
1. Fejes Ádám – Szilasi Dávid
2. Furus Noel – Dr. Szula Attila
3. Bagosi Zsolt – Baudermann Attila ill. K.Tóth László – Farkas Martin.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.