- hirdetés -

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium idén nyújtott be pályázatot az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. A hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a gimnáziumot érdemesnek ítélte a cím viselésére.

– Az oklevelet dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár adta át a gyulai Almásy-kastélyban, a kitüntető táblát pedig Pavukné Simon Nóra Edinától, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetőjétől vette át az intézményünk igazgatója, Árusné Erős Krisztina a Békéscsabai Jókai Színházban. Az intézményünk bázisintézményi koordinátora Seres Erzsébet mesterpedagógus, szaktanácsadó – írta beszámolójában a Táncsics gimnázium.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az igazgató által kijelölt pedagógus közreműködésével.

– Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jógyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat – tette hozzá az iskola.

A gimnázium ezen kívül egy másik, még a 2022/2023-as tanévre vonatkozó eredményt is közzétett közösségi oldalán. Ebben az évben vettek még részt a németül tanuló kisgimnazisták a Spiel und gewinn! országos négy fordulós, levelezős versenyen, melyen remek eredményeket értek el. Az oklevelek és az ajándékok a nyári szünetben érkeztek meg, így azokat most kapták kézhez a diákok.

Részletes eredmények:
Alzubi Maryam, Molnár Mira, Mikulás Bíborka 7/8 osztály – országos 3. hely
Kovács Ákos, Szöllősi Norbert, Dimák Dominik 7/8 osztály – országos 4. hely
Keresztes Viktória, Fülöp Zsanka 7/8 osztály – országos 10. hely
Bakonyi Bence 7/8 osztály – országos 24. hely
Szuhai Melinda 7/8 osztály – országos 27. hely
Szabó Maya, Schmidt Rebeka 7/8 osztály – országos 27.hely
Kulcsár Anna Helga, Vannai Lívia, Szkaliczki-Gyenge Péter 8/8 osztály – országos 11. hely
Felkészítő pedagógus: Gombkötő Anita tanárnő

Fotók: iskola. Kiemelt kép: archív (Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.