- hirdetés -

A felnőtt és a master class korcsoport kick-boxolói számára rendeztek magyar bajnokságot a hétvégén Szombathelyen, ami egyben kvalifikációs verseny is volt a novemberben esedékes lisszaboni világbajnokságra. Az orosházi Contact K.T.H.E. egyesülete elsősorban, a korábbi évekhez hasonlóan a felnőtt formagyakorlati szabályrendszerben volt érdekelt, de a master korosztály küzdelmi szabályrendszerében is indítottak versenyzőket.

A formagyakorlatok esetében 5 kategória versenyszámai zajlottak a bajnokságon, ahol minden magyar bajnoki cím Orosházára került. Az eredetileg még junior korú Markovics-Horváth Míra (aki nemrég korosztályos Európa-bajnokságon is szerepelt) először versenyzett a felnőttek között, akaratának és határozottságának köszönhetően két ezüstéremmel gazdagodott. Halustyik Cintia mindkét fegyveres kategóriában magyar bajnoki címet szerzett.

Kotvics-Varga Máté ismét megmutatta egyedülálló fizikai képességeit és a pusztakezes kreatív formagyakorlat kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. Az idei évben egyetemi tanulmányaira koncentráló Brebovszky Zoltán Zoltán komoly megmérettetésnek nézett elébe, hiszen egyetlen esélyét a világversenyen való részvételre a magyar bajnoki cím jelentette. Ő azonban végig higgadtan kezelte a pattanásig feszült légkört, fizikai felkészültsége pedig a fegyveres kategóriákban meghozta azokat a győzelmeket.

– Összességében a közelgő világbajnokságon Cintia négy, Zoltán három, Máté pedig két kategóriában képviselheti majd hazánkat Portugáliában – számolt be büszkén versenyzői teljesítményéről az egyesület.

A versenyen pedig tatamira lépett a Contact K.T.H.E. egyesület titkára, Katona Ágnes is, aki a point fighting (első találat) és a light contact (félerejű, folyamatos) küzdelmi szabályrendszerekben volt érdekelt. A mérkőzések során a rutinos ellenfelekkel szembeni taktikai mozgásának köszönhetően komolyabb sérülés nélkül két nívós bronzérmet szerzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.