- hirdetés -

A múlt héten rendezték meg Törökországban a kick-boxolók korosztályos Európa-bajnokságát, ahol 38 nemzet mintegy 1600 versenyzője mérte össze tudását. Az Orosházi Contact K.T.H.E. egyesületét a junior korú Markovics-Horváth Míra és a gyermek korú Szemenyei Máté képviselte, mindketten a pusztakezes formagyakorlati kategóriában léptek tatamira.

Az augusztus 25. és szeptember 3. között, Isztambulban megrendezett eseményre a Puravecz Péter által koordinált magyar formagyakorlati válogatott 23 fővel regisztrált, 29 kategóriában. Ebben a szakágban többnyire angol, holland és ukrán ellenfelek igyekeztek még a magyar fiatalokon kívül dobogós helyezéseket elérni.

Az orosházi egyesület versenyzői közül ketten indultak el, az első versenynapon a kreatív formagyakorlataikat mutatták be a versenyzők. A szövetségi kapitányi feladatai mellett az orosházi egyesület vezetőedzőjeként is dolgozó Puravecz Péter elmondta, hogy a mindössze 7 éves tanítványa, Szemenyei Máté egy intenzív extrém gyakorlattal készült, míg ellenfele tradicionálissal. Az a különleges helyzet állt elő, hogy a bírók pontegyenlőséget ítéltek, ezért a második versenynapon ismét megmérettek a versenyzők.

Itt 3-2 arányú pontozással Máté diadalmaskodott és így Európa-bajnoki címet szerzett. A második versenynapon lépett tatamira Markovics-Horváth Míra is, aki élete első világversenyén rutinos ellenfelekkel szemben, értékes tapasztalatokat szerezve az előkelő ötödik helyen végzett.
Mindkét versenyzőre jellemző volt, hogy jól viselték a rájuk nehezedő nyomást, teljesítményük csak minimálisan változott az edzésen mutatott munkához képest, mely egy külső szemlélő esetében nem volt érzékelhető.

A harmadik versenynapon Máté megkoronázta frissen szerzett Európa-bajnoki címét és zenés pusztakezes kategóriában is a dobogó legfelső fokára léphetett. Míra stabilan és határozottan lépett fel, a rendkívül erős mezőnyben a zenés kategóriában is az 5. helyen zárt. A rendezvény az utazásokkal, regisztrációval, versenyzéssel 10 napot vett igénybe. A versenyzők hazatérve kis, egynapos pihenést követően már iskolai kötelezettségeiknek tettek eleget.

Az utánpótláskorú orosházi versenyzők visszatértek megszokott napjaikhoz, azonban a felnőtt korú versenyzők még megmérettetés előtt állnak, a hétvégén rendezik majd meg a magyar bajnokságot, ahol minden tatamis szabályrendszerben lehet kvalifikációt szerezni a novemberi lisszaboni világbajnokságra. Az orosházi egyesület 5 versenyzővel utazik majd Szombathelyre, ahol a már korábban világ- és Európa-bajnok versenyzők, Halustyik Cintia, Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté is igyekeznek majd kvalifikációt szerezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.