- hirdetés -

Életének 90. évében elhunyt Tóth Zsigmondné Eta néni. A zeneiskola magánének szakos tanára még 1968-ban kezdett tanítani az intézményben, majd 30 évvel később onnan is ment nyugdíjba.

Nagy elhivatottsággal végezte munkáját a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola egykor tanárnője, Tóth Zsigmondné, aki nyugdíjba vonulásakor 1998-ban az Orosháza Művelődéséért díjat is átvehette. Eta néni mindig fontosnak tartotta az éneklés megszerettetését a tudásvágy felébresztését diákjaiban – emlékeznek meg a tanítóról az intézmény Facebook oldalán.

Mosolygós egyéniségével mindig kellemes színt vitt az iskola életébe, a tavalyi évben pedig a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 65. jubileumi koncertjén is együtt ünnepelt egykori kollégáival. Számos növendéket indított el a zenei pályán, közülük többen zenei tanárként és operaénekesként tevékenykednek. A tanárnő a tavalyi évben régi kottáit, zenei könyveit is felajánlotta az intézménynek. Az zeneiskola igazgatónője kiemelte, nem gondolták, hogy az lesz utolsó találkozás, így mélyen megrendítette őket a hír, hogy Eta néni szeptember 4-én elhunyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.