- hirdetés -

Több pozitív hír is érkezett Kevermes és Nagykamarás számára. A szeptember 6-i sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő jelentette be, hogy a két település közötti felújított útszakaszt hivatalosan is átadták, illetve mindkét Békés vármegyei község REKI támogatásban részesült.

Majdnem öt kilométernyi útszakasz újult meg Kevermes és Nagykamarás között a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek köszönhetően. A műszaki átadás augusztus 15-én megtörtént, a szeptember 6-i sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő jelentette be hivatalosan a jó hírt.

– Összesen 4907 méter útszakaszt újítottak fel az elmúlt hónapokban a két település között. Ebből több mint 1907 méter komoly munkálatokat igényelt. A burkolat mellett a szakaszon a közlekedési táblákat és korlátokat is kicserélték, valamint a frissítették az úton látható felfestéseket is – ismertette az országgyűlési képviselő.

Fotó: Horváth Bence/OrosCafé

A 4429-es számú út megújult szakaszán kijavították a leszakadt burkolat széleket, egy 1970 méteres területen pedig teljes pályaszerkezet csere történt. Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Vármegyei Igazgatóságának vezetője elmondta, Békés vármegyében összesen 14 kilométer hosszban, bruttó 2 milliárd 566 millió forintból újultak meg az utak az elmúlt időben. Ebből a Nagykamarás és Kevermes közti szakasz 561 millió forintos beruházást jelentett.

Az út megújulása mellett a REKI támogatás volt a másik örömhír

Az új útszakasz mellett más jó hír is érkezett a települések számára. Erdős Norbert országgyűlési képviselő a szeptember 6-i sajtótájékoztatón a sikeres REKI pályázatokra is kitért, amiért Nagykamarás és Kevermes polgármestere is köszönetet mondott az országgyűlési képviselőnek.

– Azt gondolom, minden támogatás sokat jelent egy település életében. Az útfejlesztés esetében is így van ez, és nagy öröm számunkra, hogy most már minden irányból jó minőségű utakon lehet megközelíteni Kevermest. A REKI tekintetében is csak köszönetem tudom kifejezni, idén pedig már második alkalommal bírálták el sikeresen a pályázatunkat. Az önkormányzat működése épp ezért stabil, az összeget nagyrészt a számlák kiegyenlítésére használjuk majd – mondta Lantos Zoltán, Kevermes polgármestere.

Fotó: Horváth Bence/OrosCafé

Pelle István, Nagykamarás vezetője hozzátette, habár ők az idén még nem kaptak támogatást nagyon örülnek a segítségnek, melyet szintén az elmaradt energiaszámlák kifizetésére fognak fordítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.