- hirdetés -

Az orosházi RC modellezők is részt vesznek a Jet Power Hungary reklámfilmjében, amely a világ legerősebb, Magyarországra jövő tavasszal megérkező homokfutóját, a 2024-es Can-Am Maverick R-t mutatja be.

– A film főhősei a Maverick R modell mellett Magyarország legjobb autómodellezői. Fally György sokszoros magyar bajnok, off-road buggy bajnok és az Orosházi Városi Modellező Klub legjobb pilótái – árulta el Gerencsér Olivér.

A Jet Power Hungary igazgatója elmondta, hogy különleges szemszögből egy, a Maverick R-hez hasonló, de annál ötször kisebb, 1:5-ös méretarányú homokfutó modellbe épített kamerából mutatják majd meg újdonságukat (és járják körbe, suhannak át alatta, ugratnak át felette, valamint kergetőznek vele). A forgatás több hónapos felkészülést igényelt, hiszen a tervek szerint egy világrekord gyanús ugratás is része lesz a produkciónak, ahol az RC modell buggy átrepül a Maverick R felett, amit természetesen drónnal és mini autóba épített kamerával is rögzítenek majd.

Hozzátette, már a nyár elején eldöntötték, hogy 2024-ben szeretnének együtt dolgozni Fally Györggyel és az orosházi modellezőkkel, akikkel 2024 tavaszán Budapesten, az AMTS Automobil és Tuning Show-n is közösen mutatkoznak majd be. Rajtuk kívül még az addigra várhatóan már ötszörös kamion Európa-bajnok, Kiss Norbert is szerepet kap majd a produkcióban. Fally György úgy fogalmazott, hogy évtizedes rutinja ellenére izgalommal várja a közös forgatás, hiszen olyan akrobatikus feladatokat kell majd megoldaniuk, melyek a rutinos versenyzőket is megizzasztják.

Hasonlóan nyilatkozott az Orosházi Városi Modellező Egyesület autós szakosztályának elnöke Rosinszky Norbert is, aki csapatával nemrég Franciaországban szerzett dobogós helyet, hamarosan pedig Olaszországban száll majd versenybe a világ legjobb modellezői ellen. Mint mondta, nemcsak az RC modell sportnak, hanem Orosházának is kitűnő lehetőség lehet egy jól sikerült reklámfilm, ha több országba is eljut a videómegosztó platformokon keresztül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.