- hirdetés -

A március 15-i rákóczitelepi „Batyus pikniken” lehetőség lesz kipróbálni a modellautókat és közelebbről megismerni az orosházi modellezők tevékenységét.

„Míg a gyerkőcök jól érzik magukat a szabadban, kezdődhet a vacsora előkészítése, de addig sem marad senki éhes, hiszen többféle ízesítésű palacsintával készülünk! A sütögetéshez tűzifát, illetve igény szerint asztalokat-padokat biztosítunk mindenkinek!” – írják a szervezők. Az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub március 15-i, rákóczitelepi sportpályán rendezett közösségi programján szeretnék bemutatni az egyesületet, és egyben közelebb hozni az orosháziakat a modellezők világával. Hangsúlyozták, a pályán akár rollerrel, görkorival, futóbiciklivel is lehet majd róni a köröket.

Az autós szakosztály pedig lehetőséget biztosít a modellautók kipróbálására is. Csizmadia Péter elnök elmondta, az egyesület minden tavasszal elvégzi az ilyenkor szokásos pályakarbantartási munkálatokat, illetve a versenypálya környezetét is karbantartják, rendezik annak érdekében, hogy az edzéseket, versenyeket megfelelő körülmények között kezdhessék meg. Áprilistól a modellezők üzemeltetésébe kerül a rákóczitelepi sportpálya, de mint kiemelték, továbbra is mindenki ingyenesen használhatja majd, emellett szeretnék újra élettel megtölteni és közösségi programokat szervezni, azoknak helyszínt adni.

A modellklubnak nagy tervei vannak a jövőre nézve, ugyanis szeretnének egy hazai, sőt, európai szinten is kimagasló infrastruktúrával rendelkező sportkomplexumot kialakítani Rákóczitelepen, nemzetközi versenyeknek is helyszínt biztosítva. Korábban megírtuk, az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub rövid távú tervei között szerepel egy új nyomvonalú, korszerű, európai szintű versenypálya kiépítése. A beruházással Orosháza ismét felkerülne a modellezők térképére. A Rákóczitelepre tervezett új pálya a belváros és Gyopárosfürdő közelsége által ideális helyszín lehet az általában családosan érkező hazai és külföldi versenyzőknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.