- hirdetés -

Tanévnyitó istentiszteletet tartott szeptember 3-án a Székács József Evangélikus Iskola. A vasárnap délelőtti program során felidézték, hogy mi vár majd rájuk a következő hónapokban, valamint Isten áldását kérték az új pedagógusok munkájához és az újonnan érkező diákok tanulmányaihoz.

A napokban Orosházán tartózkodó finn testvérgyülekezet tagjait, küldöttségét is köszöntötte a vasárnapi istentisztelet során Ördög Endre evangélikus lelkész, majd a Székács József Evangélikus Iskola pedagógusaihoz, diákjaihoz, a vasárnapi tanévnyitó istentisztelet vendégeihez fordult.

– Mi az, amire a legjobban oda kell figyelni? Egy új munkahely, egy új tanév elindulásánál nagyon sok minden a gondolataink között van. Akárhányan vagyunk, akármilyen csoportban vagyunk jelen az iskola életében, mindenki előtt más és más feladatok sorakoznak. A legkisebbek számára a 2023/2024-es tanév egy új lehetőség lesz, amin elindulhatnak. A legnagyobbak számára egy olyan fordulópont következik idén, ami már a nagybetűs élet felé vezet. Vagy említhetném azokat is, akik már régi, évtizedes megszokottsággal, rutinnal kezdik a szeptembert.

De legyen ez az év mindannyiunk számára a szív éve, hogy az erőfeszítéseink eredményesek, az életünk boldog legyen és visszatükrözze Isten szeretetét, békességét, mindazt a jót, amit ő rajtunk keresztül akar adni a világnak. A szív egyet jelent a szeretettel, az érzelemmel, az élettel, a másik emberhez való kapcsolódásunkkal, egyet jelent az ember személyiségével. A szív egészségét úgy lehet a legjobban megőrizni, ha kinyitjuk, tágra nyitjuk, hogy jobbá tesszük – hangsúlyozta az istentisztelet során az evangélikus lelkész.

Ezt követően egy áldást kaptak azok, akik most kezdik tanulmányaikat vagy munkájukat az intézményben. Elsőként a pedagógusokat, a pedagógiai munkát segítő asszisztenseket szólították, majd a legkisebb első osztályosok és a gimnáziumi tanulmányaikat kezdő kilencedik osztályosok következtek. Az istentiszteletet követően végül maga a tanévnyitó ünnepség kezdődött meg.

A legnagyobb izgalommal ilyenkor talán az egykori óvodások, iskolássá érett elsős kisdiákok várják az új kezdetet, a sok új felfedeznivalót. Közülük köszöntötték hárman közösen verssel az előttük álló tanévet és a rendezvény vendégeit.

Nagy Róbert, az intézmény igazgatója tanévnyitó gondolatai során elmondta, bíznak abban, hogy a most kezdődő tanévet 10 hónap múlva a teljesség érzetével zárhatják majd le. Kiemelte, hogy összesen 593 tanuló kezdi meg a 2023/2024-es évet a Székács iskolában, talán soha nem voltak még ilyen sokan. Már ez a tény is egy kisebb teljességérzetet hozhat magával a következő hónapokra. Közülük 79-en vannak elsősök, 39-en kilencedikesek, de köszöntötte azokat is, akik székácsos életük utolsó lépéseit fogják megtenni idén.

Beszámolt emellett a közeljövő és a következő hónapok programjairól, a különböző látogatásokról, az általuk szervezett versenyekről, a Márton Bálról vagy éppen a Székács Gáláról és a sort még hosszasan lehetne folytatni.

A tanévnyitó istentiszteletet az orosházi és tamperei kórus színesítette és foglalta keretbe énekével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.