- hirdetés -

Péntek este tartotta 50 éves jubileumi koncertjét az orosházi Help együttes a Rock Klubban. Az egykori tagok és a meghívott zenész barátok visszarepítették egy fantasztikus bulin a hetvenes évekbe a közönséget.

A régebb óta fiatalok mellett az ifjabb korosztályok képviselői is szép számmal eljöttek. Több, mint százötvenen szórakoztak remekül a Pacsirta utcán.

A három alapító tag és a három meghívott zenész barát remek estét produkált (Fotó: CSJ.)

A Help zenekar Orosházán 1971 és 1973 között zenélt. A csapat nevét a Beatles együttes Help című száma inspirálta. Alapító tagjai voltak: Csarejs János gitár, ének, Makai Bálint basszusgitár, ének, Tóth Mihály orgona, ének és Volencsik János dob. A zenekari próbák az Ifjúsági Házban folytak, de havonta egy alkalommal az orosházi Új Élet Tsz ecetgyári klubjában ( a mai bútorbolt) zenéltek, nyolc órától hajnalig. A többi szabad hétvégén a környező települések kultúrházaiban léptek fel. Még volt lehetőségük a Kiscsákói kastély földszinti termében több alkalommal is játszani. A csapat sok rendezvényen képviseltette magát, mint pl a mezőkovácsházi amatőr zenekarok fesztiválján is 1973-ban.  

Az 50 éves jubileumi koncerten fellépő tagok – Csarejs János gitár, ének, Makai Bálint basszusgitár, ének, Tóth Mihály billentyűs hangszerek, ének és meghívott zenész barátaik – Nagy Lajos dob, Bánfi Antal gitár, ének (Dzsuvox), Doki ének (Vízió) – ünnepelték ezt a kerek évfordulót.  

A közönséget nem kellett sokat biztatni a táncra (Fotó: CSJ.)

A tizenhat évesen írt három saját szám mellett a hatvanas, hetvenes hazai és világslágereiből állítottak össze egy csokorra valót, a szépszámú rajongó nem kis örömére. Ahogy sorra szólaltak meg a magyar és külföldi slágerek – Dédapám, Kell, hogy várj, Petróleum lámpa, Yellow River, A felkelő Nap háza, Peppermint twist – egyre többen perdültek táncra a színpad előtt, amire egyébként a zenekar is biztatta a közönséget.

A Rock Klub Pacsirta utcai történetének 314. élő koncertje ezúttal is remek péntek esti programválasztás volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.