- hirdetés -

A Rock Klub fennállása óta hitet tett az élő zene mellett és ezt az elkötelezettségét élő zenei koncertek rendezésével bizonyítja. A múlt szombaton, a megtartott koncertek számát tekintve elérték a bűvös 300-at.

Mihály Zoltánnal, a Rock Klub fáradhatatlan vezetőjével egy kávé mellett értékeltük ezt az eredményt.

– 2012 április elseje óta, 132 hónap alatt jött össze a háromszáz megtartott élőzenei koncert. A spártai számot egy remek békéscsabai banda, a Borneó koncertjével ünnepeltük. Én azt gondolom, hogy büszkeségre adhat okot ez a szám, hisz ha visszaosztjuk, ez majd harminc koncertet jelent évente, ami egy nonprofit szervezettől, amely önmagát tartja el, világcsúcs körüli eredmény. Ezt kb. 60-70 százalékban saját erőből sikerült megvalósítani. Ehhez kell egy nagy fokú fanatizmus tőlem, meg attól a három-négy alapítótagtól – értékelt Mihály Zoltán.

Egy, a sok emlékezetes pillanat közül. Itt még csak 252-n állt a számláló (Fotó: Rock Klub)

A koncertenkénti 80-100-150 látogató bizonyítja, hogy van igény Orosházán az élő zenére, van igény a rockra, bluesra, és akkor még a nagyobb bulikról, mint például az 1500 nézőt vonzó Sirokkó 40, jubileumi koncertről nem is beszéltünk.

– Az elmúlt évek alatt kialakult az a törzsközönség, akik jönnek a bulikra. Vannak persze mindig új arcok is, de főként ez a kemény mag látogatja a rendezvényeinket. Főként a 30-40-50-es korosztály adja a közönséget, de örömmel mondhatom, hogy egyre több a koncertre járók közt a fiatal. A lényeg nem is az, hogy tömegeket mozgassunk meg, hanem, hogy az élő zenét, annak kultúráját tovább vigyük. A július elsejével kezdődő 11. ViharsaRock Fesztivál is ezt a célt szolgálja. Aki megnézi a kínálatot, találhat benne ütősebb neveket is – teszi hozzá a Rock Klub vezetője.

A Zoltán által megemlített ViharsaRock Fesztivál fellépői közt ott lesz július folyamán a Vízió 40+1, a Jammy, a Blues MD, a Tunyó Öröksége, a Chrome RT, a Blues Company és vendégei, valamint a Crash, augusztusban pedig érkezik a Balkán Union, a Spektrum 45 éves jubileumi koncertje, Jack Cannon, Cry Free és az Apáink útján tribute zenekar.

Mihály Zoltán azt is elárulta, hogy a szeptember beköszöntét egy nagyobb meglepetés bulival szeretnék köszönteni. Hogy ki lesz a fellépő, az egyelőre titok, de az biztos, hogy érdemes lesz figyelni a plakátokat. Addig is várjuk a ViharsaRock Fesztivál indulását és gratulálunk a Rock Klub csapatának az eddigi 300-hoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.